Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Mit is jelent a libidó?

Vágyfokozó Férfi termékek

2018. március 23.

libidó

Mit is jelent a libidó?

A libidó egy Freud-i kifejezés a szexuális vágyra vagy késztetésre. A nők és a férfiak egyaránt rendelkezhetnek magas vagy alacsony libidóval, illetve a kettő között is lehetnek. Az eltérő libidó viszont könnyen problémákhoz vezethet egy kapcsolatban, ugyanis ha az egyik partneré magasabb, akkor bizony sok nézeteltérés lehet a kapcsolatban. Egy íratlan szabály, hogy az alacsony libidó gyakori a nőknél de ritka a férfiaknál.

Megfontolandó

A nézőpontodtól, vagy pontosabban a libidód állapotától függően lehet igen nagy igényed a szexualitásra, illetve igen kicsi is. Fontos, hogy ezt tisztázzátok a másikkal, mert ebből könnyen adódhat probléma. Gyakran az alacsonyabb libidóval rendelkező személy azt keresi, hogy hogyan növelheti libidóját, így elkerülve a nézettéréseket. 

Alacsony libidó a nőknél

Az alacsony libidó pszichológiai okai közé tartozik a depresszió vagy a szorongás, a szexuális bántalmazás, a nem megfelelő életkörülmények és a kapcsolati problémák is. Az alacsony libidónak lehetnek fizikai okai is. Ezek közé tartozik a vérszegénység, cukorbetegség, bizonyos vényköteles gyógyszerek, például nyugtatók és/vagy hormonok szedése. 

Alacsony libidó a férfiaknál

A Mayo Klinika szerint normális, ha a férfiaknál a korral haladva csökken a szexuális vágy. Habár, a legtöbb férfi még a 70-es éveiben is mutat érdeklődést a szexualitás iránt. Egy férfi libidója ingadozó is lehet, gyakorta ugyanis, hogy egyszer lecsökken, majd pedig újra megemelkedik. A férfiaknál befolyásoló tényező lehet a stressz, a feszültség és a nemi hormonok csökkenése. Emellett az impotens férfiak teljesen elveszthetik a szexuális vágyat.

Szexuális függőség

A szexuális függőség, más néven hiperszexualitás vagy nimfománia a nagyon magas libidó jele. Ha pontosabban megnézzük kiderül azonban, hogy ennél sokkal mélyebb pszichológiai okai is lehetnek. A Mayo Klinika szerint a szklerózis multiplex, az epilepszia, a Huntington-kór és a demencia összefüggésben áll a kényszeres szexuális viselkedéssel. A hiperszexualitás okai szintén lehetnek gyermekkorban történő bántalmazások. Ennek tünetei közé tartozik a több partnerrel folytatott szexuális viszony, a házasságon kívüli gyerek, a telefonos és/vagy az internetes szolgáltatások igénybevétele.

Kitekintés

Az őszinte és empatikus kommunikáció az alapja annak, hogy hogyan is lehet rendbehozni és megoldani az ilyen fajta problémákat. Bizonyos esetekben igen hasznos lehet szamértő tanácsa is ezért senki se gondolja, hogy nem éri meg időt szánni egy ilyen tanácsadó véleményére. 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!