Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Tippek, hogy ne legyen szükség potencianövelőkre

Potencianövelő
potencianovelo hasznalat

Furcsa cikk lesz, mert mint potencianövelőket árusító webshop abban vagyunk érdekeltek, hogy minél többen vásároljanak, de ennek ellenére inkább az a küldetésünk, hogy vásárlóink egészsége rendben legyen. Cikkünkben összeszedtük, hogyan lehet elkerülni a potencianövelők szedését és ha már szedi valaki akkor, hogyan lehet elhagyni a használatukat.

Mitől alakul ki a merevedési zavar?

A merevedés egy bonyolult folyamat, ahol a szervezet egészének megfelelően kell működnie, kiemelten az alábbi területeknek:

 • Hormonháztartás

  Hormonháztartás alatt értendő a megfelelő mennyiségű szabad tesztoszteron a vérben és az alacsony SHBG szint/magas luteinizáló hormon szint.

 • Keringés

  Keringés esetén az erek elmeszesedése és a gyenge szívmüködés is problémát jelenthet.

 • Lelkiállapot

  A megfelelő lelkiállapot alatt értendő a stresszmentes élet, már amennyire ez kivitelezhető és az önbizalom.

12 tipp, hogyan kerüld el a potencianövelőket

 1. Testmozgás

  A testmozgás segít optimális állapotban tartani az ereket, javítja a közérzetet és ezáltal optimálisabb hormonokat is eredményez. Egy futástól csodát nem érdemes várni, de életmódszerű aktív sportolás nagyban hozzájárul az egészséges potencia negőrzéséhez.

 2. Túlsúly leadása

  A túlsúly a potencia egyik ellensége, a bezsírosodott testben az ösztrogénszint jóval magasabb, ezáltal a szabad tesztoszteron mennyisége lecsökken és kialakulhat a vágytalanság és szélsőséges esetben az impotencia.

 3. Dohányzás elhagyása

  A merevedés létrejöttéhez az egyik legfontosabb összetevő az egészségesebb érrendszer, hiszen a nemi szervbe megfelelő mennyiségű vérnek kell eljutnia, ami érszűkület és érelmeszesedés esetén sokkal nehézkesebb vagy lehetetlen. A dohányzás elhagyása javítja az erek rugalmasságát és ezáltal javítja a merevedési képességet.

 4. Kábítószerek elhagyása

  A kábítószerek több ponton is károsan befolyásolják a test működését és megnehezítik az egészséges merevedést. Példának okáért a marihuána károsítja az ereket és az ingerület átvivő képességet is rontja.

 5. Nyugtatók elhagyása

  Hasonló a helyzet, mint a kábítószerek esetében, az ingerület átvivő anyagok működését borítják fel a nyugtatók, mely hatására az inger nem jut le a hímvesszőbe és nem indulnak el a természetes biológiai folyamatok.

 6. HIIT-tréning

  A HIIT jelentése high intense interval training, azaz intervallum edzés rövidebben. A hosszútáv futás (nem az 5-10 km, hanem mondjuk egy maraton vagy ultra maraton) csökkenti a tesztoszteron szintet, nem hiába néznek ki a sprinterek úgy ki, mint a testépítők, míg a hosszútávfutók pedig ultra vékonyak, mennyiségi izomzat nélkül. Az intervallumedzés lényege, hogy a futó egy rövidebb időt sprintel (20-40 másodpercet ideálisan), míg egy hosszabb szakaszt csak kocog vagy sétál (60-120 másodperc) és ezeket a párokat csinálja 6-10 szakaszon keresztül. A sprint alatt az izomzat megfeszül és maximális erőbedobással teljesít, míg utána a kocogós vagy joggingolós szakaszon pihenőüzemmódba kerül. Számos kutatás bizonyítja az intervallum edzések tesztoszteron növelő hatását, ami miatt atléták is előszeretettel illesztik be az edzésprogramjukba.

 7. Citrullin + arginin

  Amennyiben az érrendszerrel van gond segíthet a citrullin + arginin. Mind a citrullin, mind az arginin megnöveli a vér NO szintjét, ami hatására ellazulnak az erek falai és kitágulnak, ezáltal megkönnyítik a vér áramlását az izmokba és a nemiszervbe is. Mindkettő teljesen természetes anyag, a citrullin például megtalálható a görögdinnyében is, csak 5-10 gramm beviteléhez akár közel 10kg dinnyét is meg kell enni, ami nem reális életvitelszerűen.

 8. Tribulus Terrestris

  Hormonális gondok esetén segíthet a Tribulus. A Tribulus Terrestris, vagyis a királydinnye kivonat egy szintén természetes anyag, ami megnöveli az agyban az LH-hormon szintjét, ami a herék Leydig sejtjeit a tesztoszteron szintézisére ösztönzik. A Tribulus Terrestris számos kutatás alapján javítja a sportteljesítményt, erősíti a libidót és a termékenységet.

 9. Ashwagandha

  Az Ashwagandha egy adaptogén gyógynövény, ami a mellékvesekéregben termelődő kortizol hormon kiválasztódását csökkenti. Az Ashwagandha azáltal, hogy csökkenti a stresszt, segít az erekcióhoz szükséges relaxált állapotba kerülni.

 10. Pornó nézés felfüggesztése

  Számos kutatás bizonyította, hogy a túlzott pornófogyasztás csökkenti a libidót és a valós szexuális helyzetekben problémákat okozhat. Egyrészt a pornóban látott irreálisra műtött hölgyeket tekinti a pornórajongó alapnak másrészt pedig a merevedés létrejötte egy steril vizuális hatásra következik be, ami a valóságban teljesen más metodikát követ.

 11. Ideális stresszmentes élet kialakítása

  Ezt sajnos nem egyszerű kialakítani, nem olyan könnyű, mint bevenni egy tablettát de törekedj rá, hogy kiiktasd az életedből a stresszt. Ha túl sok törlesztőt fizetsz az autódra és idegesít cseréld le egy kisebbre, ha idegesít, hogy nem keresel elég pénzt válts munkahelyet, ha idegesít, hogy el vagy hízva, tegyél ellene és sportolj. Próbáld kiszűrni az életedből azokat a tényezőket, amik miatt feszült vagy.

 12. Növényi összetevőjű potencianövelők

  A fentiek nem segítettek akkor még utolsó megoldásképpen fordulhatsz a növényi potencianövelőkhöz a gyógyszerek és az urulógus felkeresése előtt. Azonban ha ezek sem megoldás akkor nincs más hátra, mint elmenni az orvoshoz és kikérni a szakvéleményét és ha nincs más gyógyszert feliratni.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS