Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A kollagén fajtái – I. , II. és III. típusú kollagén

Izületvédő, porcerősítő

2019. november 6.

kollagen fajtak

kollagén egy fehérje, ami az egyik legkomplexebb hatású és összetételű. Több, aminosav alkotja, mint a glicin, prolin, alanin, hidroxi-prolin és glutaminsav. A görög neve nemhiába a ragasztó.

A kollagénnek számos fajtája van, egész pontosan 29, de 3 típus a legjellemzőbb, mely csoportosítást a típusai szerint tudjuk megtenni.

I. típusú kollagén

Az I. típusú kollagén főleg a bőrben, csontokban, ínakban és a szalagokban található meg. A marhakollagén és a halkollagén tartalmazza az I. típusú kollagént legnagyobb mértékben. Olyan speciális területeken is az I. kollagén a domináns, mint a szem szaruhártyája és az erek fala.

A bőrben annak elasztikusságáért felel, 25 éves kor után évi 1%-kal csökken a szervezet kollagén termelése, emiatt ráncosodunk például. A sebgyógyulásért és a hegképződésért is a kollagén felel. További előnye, hogy csökkenti a ráncok mélységét és javít a narancsbőr állapotán.

Tévhitekkel ellentétben viszont nem csökkenti a hajhullást és nem gyógyítja az emésztőrendszeri betegségeket és az előrehaladott szívproblémákat sem.

II. típusú kollagén

A II. típusú kollagén az ízületekben és a porcokban található meg döntően. A marhakollagén is tartalmaz II. típusú kollagént, de ennek a legjobb forrása a csirke. A II. típusú kollagén a porcok kenéséért is felelős.

A 6 hónapig szedett napi 40 mg II-es típusú kollagén hatékonyabb volt ízületi fájdalmakra, mint 1500 mg glükozamin és 1200 mg kondroitin. (forrás: James P. Lugo, Zainulabedin M. Saiyed, Nancy E. Lane, "Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study." Nutrition Journal, 29 January 2016.)

Egy hatásos kúra ideje legalább 2 hónap, ennyi idő után kezdi a nagy dózisban bevitt kollagén éreztetni a hatását.

kollagen izuletekre

III. típusú kollagén

A bőr, az erek és a belső szervek kötőanyaga, mely másnéven rácsrost. A kötőszöveti fibroblastok, reticulumsejtek hozzák létre, fő helye a bazál membrán, a nyirokszövetek vázát alkotó retikuláris kötőszövet. Általában az I. típusú kollagénnel együtt található meg, előfordulási helye továbbá még a máj és a csontvelő.

Milyen típusú kollagént szedjek?

Ha a bőrödet szeretnéd rugalmassá tenni és a ráncok mélységét csökkenteni, ha problémáid vannak az ínszalagokkal, inakkal, vagy épp egy friss szalagszakadáson / csonttörésen vagy túl, akkor az 1-es és a 3-as típusú kollagén, ami ajánlottabb. Ha az ízületeiddel van baj, akkor pedig a 2-es típust. A halkollagén az első célre jó lehet, a csirkekollagén a második célra, míg a marhakollagén a legkomplexebb, ez mind a két célra megfelelő, de az ízületekre a csirkekollagénnél gyengébb mértékben. Vagyis ha az ízületek mellett szeretnénk az arcbőrt, az ínakat és a csontokat is erősíteni akkor a marhakollagén az ajánlott, ha viszont CSAK az ízületekre fókuszálnánk akkor a csirkekollagén valamivel hatékonyabb.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!
Panda Nutrition - Collagen C [hialuronsavval]
bevezető áron

Panda Nutrition - Collagen C (100 kapszula)

Prémium minőségű kollagén, C-vitaminnal és hialuronsavval
4990 Ft
3990 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!