Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Az L-arginin HCL

Aminosav
arginin-hcl hatása

Az arginin egy nem esszenciális aminosav, amelynek számos feladata van a szervezetben. Az arginin-HCL egy szintetikusan előállított arginin forma, amikor az aminosav molekulát egy hidrogén-klorid molekulával egyesítik. A sportolók arra használják, hogy fokozzák az oxigénszállítást és a véráramlást a testmozgás során. Az aminosav molekulát azért kombinálják a hidrogén-klorid molekulával, mert így segít a táplálék emésztésében és felszívódásában, ezért fontos összetevője az egészséges és tudatos étkezésnek is.

Az arginin HCL és a jobb teljesítmény

Az arginin egyik fő hatása, hogy tágítja az ereket. Ezt úgy éri el, hogy ráveszi a simaizom sejtjeit, hogy az erek több nitrogén-oxidot termeljenek. Ez növeli a véráramlást, több vér és oxigén jut el az izomzatoz, ezáltal pedig nő a teljesítményünk, az izom nagyobb emergiakifejtésre képes, és csökken a testmozgás által kiváltott fáradtság is.

Az arginin-HCL és a hormonok

Az arginin nagy szerepet tölt be a növekedési hormon, másnéven HGH ternelésében. Ha HCL-t viszünk be a szervezetünkbe, az stimulálja az elülső agyalapi mirigyet a HGH termelése érdekében, növelve ezzel a szervezetben keringő HGH plazmaszintjét. A HGH emelkedett szintje számos előnnyel jár, beleértve az izom növekedés és regenerálódás javulását, az anyagcsere szabályozást, a testzsírcsökkentést és a szív és vesék optimális működését.

Az arginin HCL egyéb előnyei

A HCL-nek számos potenciális előnye lehet, beleértve a teljesítménynövelést is. Ide tartozik még a műtétek utáni regeneráció javítása, a szívelégtelenség kezelése, a mellkasi fájdalom csökkentése, a húgyhólyaggyulladás csökkentése, a merevedési zavarok kezelése, a veseműködés javítása és az egészséges testtömeg fenntartása is. Fontos azonban, hogy mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt HCL-t szedne bármely panaszára.

Mellékhatások

A HCL rossz hatással lehet azokra, akik vese- vagy szívbetegségben szenvednek, illetve a kálium egyensúlyt is felboríthatja a véráramban. Ha káliumhiánya van az arginin dehidratáltságot, émelygést, gyomorfájást és hasmenést okozhat. Ha vérhigító gyógyszert szed, a HCL növeli ennek hatását, hátráltatva ezzel a sebgyógyulást. A krónikusan alacsony vérnyomással rendelkező embereknek nem javasolt a HCL szedése, mivel tovább csökkentheti a vérnyomást, ami fáradtságot és szédülést eredményezhet.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS