Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A Chlorella 7 bizonyított jótékony hatása

Gyógynövény
Chlorella por

A Chlorella egy Tajvanból és Japánból származó szuperfood, ami gazdag fitotápanyagokban, úgy mint aminosavakban, klorofillban, béta karotinban, káliumban, foszforban, biotinban, magnéziumban és B komplex vitaminokban.

A Chlorella egy kékeszöld színű alga, mely rokonságban áll a Spirulinával. A későbbiekbenennek a  két superfood-nak a tápanyagtartalmát hasonlítjuk összea cikkünkben.

Tanulmányokban kimutatták, hogy a Chlorella az egész szervezetre jótákony hatással bír, támogatja a hormonális funkciókat, a szív- és érrendszert, enyhíti a kemoterápia és sugárkezelések mellékhatásait, vérnyomás- és koleszterin csökkentő, valamint segít a szervezet méregtelenítésében is.

A Chlorella gazdag zöld színét a magas klorofill tartalmának köszönheti. Azt mondják, egészségünk megőrzése érdekében sokkal több zöld színű zöldséget kellene fogyasztanunk, de néha elég nehéz teljesíteni a táplálkozási szakértők és a funkcionális gyógyászat képviselői által javasolt napi 5-7 fajta zöldség fogyasztását.

Míg a turmixolás egy másik megoldás lehetne, egyszerűen sokak számára ez túlságosan időigényes. És őszintén szólva a legtöbb zöld levelű zöldség egészségre tett jótékony hatása elenyésző a Chlorella-hoz képest.

A szerves, alacsony hőmérsekleten kivont Chlorella kiegészítők fogyasztásával, a Chlorella összes előnyét megkaphatja egyszerű por vagy tabletta formájában.

Tények a Chlorella-ról

Láthatjuk, hogy a Chlorella tápanyagokban az egyik leggazdagabb szuperfood a világon.

1 uncia (3 evőkanál) Chlorella adag tartalmaz:

 • Fehérje - 16g
 • A vitamin - 287% ajánlott napi tápanyagbevitel
 • B2 vitamin - 71% ajánlott napi tápanyagbevitel
 • B3 vitamin - 33% ajánlott napi tápanyagbevitel
 • Vas - 202% ajánlott napi tápanyagbevitel
 • Magnézium - 22% ajánlott napi tápanyagbevitel
 • Cink - 133% ajánlott napi tápanyagbevitel

Mindemelett, a Chlorella jelentős mennyiségben tartalmaz B1, B6 vitamint és foszfort is.

Tápanyag gazdagságát tekintve nem csoda, hogy a Chlorella-t a világ 10 legegészségesebb tápláléka közé sorolják. Valójában sokkal nagyobb a tápanyagsűrűsége grammonként, mint más zöldségfélének, beleértve a kelkáposztát, spenótot és a brokkolit is!

A Chlorella kutatásokkal alátámasztott 7 jótékony hatása

Az alábbiakban a Chlorella alga 7 tudományosan alátámasztott jótékony hatása szerepel, amit elvárhatunk, ha ennek a szuperfood-nak a fogyasztását beépítjük a mindennapjainkba.

1. Nehézfémek méregtelenítése

Ha a fogaiban higany tömésvan, rendszeresen fogyaszt halat, sugárzásnak volt kitéve vagy Kínából származó ételt fogyaszt, a szervezetében nehézfémek rakodhatnak le. Fontos, hogy az általános egészségünk és közérzetünk proaktív legyen a nehézfémek és mérgek detoxikálásában.

A Chlorella egyik legjelentősebb egészségügyi hatása, hogy a testünkben lévő ellenálló méreganyagokat, mint az ólom, kadmium, higany és urán megköti és nem engedi, hogy felszívodjanak újra a szervezetünkben. A Chlorella rendszeres fogyasztása segít megakadályozni a nehézfémek testünk lágyszöveteiben és szerveiben való felhalmozódását.

2. A sugárkezelés és kemoterápia mellékhatásainak enyhítése

Manapság a sugárkezelés és a kemoterápia a legelterjettebb rákkezelési módszerek. Bárki, aki ezek közül valamelyik kezelést már kapta vagy ismer olyat, aki átesett rajta, tudja, mekkora károkat okoznak ezek a kezelések a szervezetnek. A Chlorella magas klorofill szintjéről azonban kimutatták, hogy védelmet nyújt a szervezetnek az ultraibolya sugarak ellen a kezelések alatt, miközben eltávolítja a radioaktív részecskéket a szervezetből.

A Virginiai Egyetem Orvostudományi Karának kutatói szerint „az immunrendszer sejtszintű összetevői és funkciói a normál vagy legalábbis az ahhoz közeli tartományban maradnak, és kevésbé negatívak a hatásai, ha a betegek kemoterápián mennek keresztül és/vagy immunszupresszív gyógyszereket, mint például szteroidokat szednek.”

Az egyetem két éves tanulmánya során a kutatók megfigyelhették, hogy az agydaganatos betegek kevesebb légúti fertőzésen és influenzaszerű megbetegedésen esnek át a Chlorella szedése mellett.

3. Támogatja az immunrendszert

A ’Nutrition Journal’ nevű folyóiratban 2012-ben közzétett kutatás szerint a Chlorella 8 hetes szedése után az NK sejtek aktivitása javult.

A Koreában lévő szöuli Yonsie Egyetem kutatói tanulmányozták a Chlorella kiegészítők egészséges emberekre és immunrendszerükre tett hatását.

Az eredmények azt mutatták, hogy a Chlorella támogatja az egészséges immunrendszert és segíti a „természetes gyilkos” sejtaktivitást.

4. Segít a fogyásban

Fogyni nem könnyű, főleg a kor előrehaladtával. A ’ Medicinal Food’ című folyóiratban megjelent tanulmányban a kutatók azt állítják, hogy „a Chlorella szedése azt eredményezi, hogy a test zsírszázaléka, koleszterinszintje és vércukorszintje észrevehetően csökken.”

A Chlorella segít a hormon szabályozásban, jót tesz az anyagcserének, javítja a vérkeringést és elősegíti a magasabb energiaszint elérését. A Chlorella hatékony szerepet játszik a testsúly- és zsír csökkentésében, eltávolítja az elraktározódott méreganyagokat.

A testsúlyunk csökkenésével méreganyagok szabadulnak fel a szervezetünkben, és ezek újra felszívódhatnak. Ezért fontos, hogy minél hamarabb kiűrítsük szervezetünkből ezeket a méreganyagokat. A Chlorella képes körülvenni a szervezetükben lerakódott méreganyagokat és nehézfémeket, elősegíti ezek eltávolítását és megelőzi a szervezetbe történő újra felszívódásukat.

5. Fiatalít

A kutatás kimutatja azt is, hogy a Chlorella lassíthatja az öregedési folyamatot, fiatalíthat. Egy a ’Clinical Laboratory’ című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a Chlorella nagyban hozzájárul az oxidatív stressz csökkentéséhez, melyet a szennyezettség, stressz és a szegényes étrend okozhat

A Chlorella bőrfiatalító hatásának az oka, hogy természetesen növeli az A, C vitaminok, valamint a glutation szervezetünkben lévő mennyiségét, ami megköti a szabad gyököket és megvédi a sejteket.

Csak napi 1 teáskanál vagy 2 darab Chlorella étrendkiegészítő kapszula szedésével látványos eredményeket érhetünk el mindössze akár 2 hét alatt.

6. Segít a rák elleni küzdelemben

Azt mondják, minden emberi szervezetben termelődik valamennyi rákos sejt is. A megfelelően műkődő immunrendszernek azonban megvan az a képessége, hogy megtámadja és lerombolja ezeket a rákos sejteket, mielőtt lehetőségük lenne elburjánzani és rákos megbetegedést okozni. Egy a közelmúltban megjelent tanulmány szerint a Chlorella számos módon segít a rák elleni küzdelemben. 

Először is, ha a megelőzést vesszük, a Chlorella alga megerősíti az immunrendszert, tehát a szerveztünk megfelelően tud reagálni.

Másodszor, mivel eltávolítja a szervezetünkből a méreganyagokat, nehézfémeket, kevésbé vagyunk kitéve a környezet által okozott rákbetegségeknek.

Harmadszor, tanulmányok kimutatták, hogy azoknál, akiknél egyszer már diagnosztizáltak rákot, a Chlorella fokozza a T-sejtek működését, melyek segítséget nyújtanakaz újonnan kialakuló kóros sejtekkel szembeni küzdelemben.

Továbbá amint a fentiekben már említettük, rák diagnosztizálás esetén, amikor kemoterápiát vagy sugárkezelést alkalmaznak, a Chlorella enyhíti a mellékhatásokat és kiegészítő természetes kezelésként is használható.

7. Csökkenti a vércukor- és koleszterin szintet

A 2-típusú cukorbetegség és a magas koleszterin a két legsúlyosabb krónikus állapot, amivel manapság az amerikaiak szembenéznek. Az éveken át tartó rendszertelen étkezés, stressz és alváshiány vezetnek az egyik vagy mindkettő betegség diagnosztizálásához.

Egy a „Medicinal Food” című folyóiratban megjelent tanulmány szerint napi 8,000 mg Chlorella (napi két alkalomra elosztva), segít csökkenteni a koleszterin- és vércukorszintet.

A kutatók először a koleszterinszint csökkenését figyelték meg, és csak aztán a vércukorszint javulását. Úgy vélik, hogy a Chlorella sejtszinten számos olyan gént aktivál, ami javítja az inzulin érzékenységet, ezáltal kedvezően hat az egészséges egyensúlyra. 

Chlorella kontra Spirulina

Míg az amerikaiak többsége nem is hallot a Chlorella-ról, addig a Spirulina-t évek óta többen is szedik. Mindkettő vízben élő organizmus, de sejtszinten teljesen máshogy működnek. Mind a Spirulina, mind a Chlorella koncentrált tápanyagtartalommal bír, ezzel segítve testünk megtisztulását, méregtelenítését, és magas fehérjetartalommal is, mely energiával tölt el.

Valójában az Egészségügyi Világszervezet élelmezési programjaiban is használják a Spirulina-t a fejletlen országokban élő alultáplált gyerekek esetében. Napi egyszeri 1 grammos Spirulina adag képes ellensúlyozni az A vitamin hiányt, ami vaksághoz vezethet. 

A Chlorella fehérjeszintje, a vitaminok, ásványi anyagok, fitotápanyag és fitokémiai kombinációja egy lépéssel megelőzi a Spirulina-ét. Együttes használat esetén a hatásuk intenzívebb.

A Chlorella kemény külső sejtfalát nehéz megemészteni. Több éves kutatás, tanulmányozás, próbálkozás után sikerült a kutatóknak megtalálni azt a módszert, ami által már az emberi szervezet számára is emészthetővé vált. A Chlorella sejtfalai összekapcsolódnak a nehézfémek, peszticidek és más mérgek sejtfalaival és ezáltal hozzájuk kötődve segítik az emberi szervezetből való kiürülésüket. 

Az előbbiek alapján tehát a Chlorella táplálékkiegészítő vásárlása során meg kell bizonyosodni, hogy „feltört sejtfalú Chlorella-t” vásárol-e, mert csak azok képesek teljesen felszívódni.

A Chlorella mellékhatásai és elővigyázatosságok

Egyes embereknél lehetnek mellékhatásai a Chlorrela-nak. A tünetek közé tartozik az arc vagy nyelv feldagadása, napfényre való érzékenység, emésztési zavarok, pattanások megjelenése, fáradtság, levertség, fejfájás, szédülés és reszketés.

Ezeknek a mellékhatásoknak és tüneteknek a többsége jellemző a méregtelenítő programok esetén is.

Azonban akik a jódra allergiásak és azok, akik Coumadin-t vagy Warfarin-t szednek, konzultálniuk kell az orvosukkal mielőtt elkezdenék szedni a Chlorella-t.

Chlorella tablettachlorella alga

Hogyan kell szedni a Chlorella-t

A Chlorella táplálékkiegészítő fogyasztásának a két legfőbb formája:

 1. Turmix - a Chlorella-nak nagyon erőteljes íze van, ezért kb. ½ teáskanál Chlorella-t tegyen banán turmixba, kókuszvízbe, vaníliás fehérje italba vagy limonádéba, hogy segítsen elfedni az ízét.
 2. Tabletta - egyszerűen csak vegyen be 3-6 Chlorella tablettát 8 uncia (1 uncia=28,41 ml) vízzel napi 1-3 alkalommal, hogy megtapasztalja a Chlorella jótékony hatását. 

Gyógynövény:

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS