Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Képes a fehérjét tárolni a testünk?

Fehérje

2018. február 24.

fehérje por tároló kanál

A testünk minden sejtje tartalmaz fehérjét, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy tárolni is tudjuk. A testünk lebontja a fehérjét, hogy olyan speciális aminosavakat kapjunk, amik számos funkciót támogatnak, beleértve a növekedést, regenerációs én enzimtermelést is. Bár ezek az aminosavak elengedhetetlenek testünk működéséhez, nem termel többet a szervezetünk, mint amennyit fel is használ.

Amire szükséged van

szükséges fehérjemennyiséget a testsúlyunk és az aktivitásunk határozza meg. Az átlagembernek mindössze 0.8 gramm fehérjére van szüksége testsúlykilogrammonként. Ez azt jelenti, hogy egy 68 kg-os embernek mindössze 55 gramm fehérjére van szüksége egy nap. Ez egy adag apróravágott csirekmell, vagy pedig egy pohár tej és kettő tojás. A sportolóknál ez az érték kicsit magasabb, 1.1 és 1.7 között van a nagyobb terhelés és regeneráció miatt.

A "több az jobb" mítosz

Mivel a fehérjék aminosavai támogatják a szövetek regenerációját és növekedését, egyesek úgy vélik, hogy több fehérje fogyasztása nagyobb izomokat eredményezhet. Jó, ha előre tisztázzuk, a fehérjétől önmagában nem lesz nagy izomzat. A terhelés miatt nő az izom, viszont a terhelés utáni fejérjebevitel már nagyrészben hozzájárul az izomtömeg növeléséhez.

A "fehérjetúladagolás"

A túl sok fejérjebevitel eltolhatja a szervezet nitrogén egyensúlyát, emellett pedig megterhelheti a vesét és a májat is. Amikor a szervezet feldolgozza a fehérjét, az ammónia melléktermékként keletkezik. Ha túl sok a fejérjebevitel, ezzel a nagymennyiségű ammóniával nem tud mit kezdeni a szervezet, és az izzadtsággal fog távozni a testünkből. A szervezetünk azonban fel van készülve az ilyen esetleges problémákra, ezért túl sok fejérjebevitelnél lelassul az emésztésünk, és hányinger jön ránk.

Fehérjeforrások

Sok étel tartalmaz bizonyos fehérjéket, de ezek közül nem mindegyik teljes értékű – azaz a teljes aminosav-sorozatot tartalmazza. A hús, baromfi, hal, tojás, szója, tejsavó és tejtermékek teljesértékű fehérjeforrások. A vegetáriánus fehérjeforrások - mint például a bab, diófélék és magvak – nem teljes értékű fehérjeforrások, vagyis nem található meg bennük az összes aminosav. A megfelelő fejérjebevitel fontos, ezért étkezésink legyenek változatosak, tartalmazzanak sok teljes kiőrlésű pékárut, zöldségeket, gyümölcsöket, valamint magas fehérjetartalommal rendelkező ételeket is.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 2000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!
Nutriversum hydro pro
3 ízben
Laktóz mentes

Nutriversum - Hydro PRO fehérje (908 g)

88% hidrolizált tejsavó fehérje koncentrátum, 3 ízben
9990 Ft
7990 Ft
Nutriversum whey pro
17 ízben

Nutriversum - Whey PRO fehérje (1000 g)

100% tejsavó fehérje koncentrátum formula, 17 nagyszerű ízben.
5490 Ft
Nutriversum iso pro fehérje
8 ízben
Laktóz mentes

Nutriversum - Iso PRO fehérje (1000 g)

88%-os fehérje tartalmú, laktóz-, glutén és cukormentes tejsavó fehérje izolátum.
6490 Ft
5890 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!