Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER
Tenmag Bakopa
Tenmag Bakopa

Tenmag Tenmag

Tenmag Bakopa (Brahmi) kivonat

Természetes agyserkentő és memória javító


Még nincs értékelés | Értékelés beküldése


Notifikációs szám: 27260/2021

Készlet információ: készleten Várható szállítási dátum: 2022-10-03
5390 Ft (4244 Ft + ÁFA)

1 / 3

Tenmag Bakopa
Tenmag Bakopa
Tenmag Bakopa
Megbízható áruház
100% pénzvisszafizetés
Gyors szállítás
Magyar termék

A Bakopa extraktum más néven a Brahmi egy olyan gyógynövényből származik, ami Észak-India térségeiben lelhető fel, és már az ősi ajurvédikus orvoslásban is megtalálható volt, ami kb. ötezer évre nyúlik vissza.

A bakopa természetes agyserkentő és memória javító. De nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Az összes természetes füvekből készült készítmény közül a Bakopa áll a legközelebb a természetes Piracetamhoz és még erősebb is a legtöbb hasonló készítménynél.

A Bakopát a tradicionális Indiai orvoslásban, az ajurvéda rendszerében is használták, ám ekkor még csak azért, hogy elérjenek egy teljesen tiszta tudatállapotot és fokozott agyi működést, viszont nem sokkal ezután rájöttek, hogy ez a kis gyógynövény nagyon eredményesen kezeli az asztmát, az epilepsziát, olyan mindennapi kellemetlen tüneteket mint a felfújódás vagy az emésztési zavar.

Manapság már egészen más a felhasználása a Bakopának, jelenleg étrend-kiegészítőként ajánlják az öregedésgátló hatásai miatt, mivel védi az agyban száguldó neuronokat az olyan következményektől, amik az idő múlásával bárkit elérhetnek. Ezeknek köszönhetően bizonyítottan lassítja a kognitív folyamatok romlását, valamint segít a tanulásban bármilyen életkorban.

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteketEz a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

A Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Ajánlott adagolás: napi 1 kapszula.

Hatóanyagok:

  • Bakopa (Bacopa Monnieri) kivonat (50% Bacosides)

Összetevők: Bakopa (Bacopa Monnieri) kivonat, növényi cellulóz kapszula.

Termék értékelések

Értékelés beküldése
    töltés

    TÖLTÉS