Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A Tongkat Ali afrodiziákum hatása

Férfi termékek Gyógynövény
tongkat-ali

Milyen más neveken ismert a Tongkat Ali?

A Tongkat Ali latin neve a Eurycoma Longifolia Jack, ami miatt röviden csak longjacknek is hívják. A magyar nyelvben elterjedt további neve a Tongkat Alinak a malajziai ginzeng.

 

Mi az a Tongkat Ali?

A Tongkat Ali egy Dél-Ázsiában őshonos örökzöld növény, ami főleg Malajzia és Indonézia területén őshonos, de Thaiföldön is előszeretettel fogyasztják.

A Tongkat Ali az egyik kereskedelmi forgalomban kapható legdrágább növény, mert a ginzenghez hasonlóan idős a növény idős korát meg kell várni. A ginzengnél ez 4-6 év, míg a longjack esetében, legalább a 25 éves korát meg kell várni és nagyon lassan növekszik. Sportolók, nehéz fizikai munkát végzők és a szexuális életüket feldobni szándékozók fogyasztják előszeretettel. Kevés gyártó foglalkozik vele, webshopunkban a Tenmag Tongkat Alija érhető el, de ezen kivül más magyar gyártású Tongkat Ali étrend-kiegészítő nem kapható.

 

Milyen hatásmechanizmusa van a Tongkat Alinak?

A Tongkat Ali a tesztoszteron ösztrogénné való átalakulását gátolja meg, vagyis egy úgynevezett aromatázgátló. Ezen tulajdonsága miatt megnöveli a szexuális vágyat, növeli a fizikai teljesítőképességet és az izomtömegre is jó hatással van.

Emellett a Tongkat Ali egy erős antioxidáns is, mely képes megkötni a szervezetben keringő szabadgyököket.

 

Mire használják a maláj ginzenget?

A Tongkat Ali hatásai révén a felhasználása is sokrétű. Többek között élsportolók használják szteroid kúra után az endogén tesztoszteron szint növelésére, hogy ezzel megállítsák a kúra utáni hormonháztartás összeomlást. Élsportolók mellett idősebbek is szedik a Tongkat Alit, hogy csökkent szexuális vágyukat helyreállítsák.

Megfázás esetén is hasznos lehet a Tongkat Ali, mert erősíti az immunrendszert. A malájok szerint rákmegelőző hatása is van, de ez tudományosan nem alátámasztott.

A maláj ginzengre nincsen szüksége a szervezetnek, így hiánytünetei sincsenek de ajánlott azoknak akik felpörgetnék a szexuális életüket vagy a sportbeli teljesítményüket megnövelnék.

 

Milyen kutatások vannak a Tongkat Ali hatásának bizonyítására?

British Journal of Sport Medicine futatott egy placebo kontrollált, vaktesztet, ahol az az eredmény született, hogy a kúra 2 hónapos időszaka alatt a Tongkat Alit szedő sportolók karja átlagosan 0,4cm-rel nőtt a placebo csoporttal szemben ill. a zsírmentes izomtömeg is 5%-kal gyarapodott.

Egy másik kutatás kimutatta, hogy a Tongkat Ali szedése 33% kortizol csökkenést és 17% tesztoszteron növekedést okozott tartós szedés mellett.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS