Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A Tribulus Terrestris és a fogyókúra

Férfi termékek Zsírégető
tribulus terrestris zsírégető hatása

Miért kellene Tribulut fogyasztani?

A Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Hivatal (USA) felmérése alapján az Egyesült Államok lakosságának 68%-a túlsúlyos. A túlsúly miatti egészségügyi problémák magas vérnyomáshoz, keringési bajokhoz, szívrohamhoz, agyvérzéshez és egyéb más súlyos betegséghez/katasztrófához vezetnek. Emiatt is fontos lenne, hogy a lakosság többet mozogjon, csökkentse a tápanyagbevitelét és táplálék-kiegészítőket szedjen, mint a Tribulus Terrestris is.

A Tribulus elterjedt Amerikában, Európában, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Afrikában. Szinte minden kultúrában egészség javító, afrodiziákum és fogyasztó hatást tulajdonítanak neki.

A Tribulus Terrestris összetevői

A Tribulusban megtalálhatóak flavonoidok, szaponinok, alkalidok, tanninok, cukrok és szterolok. A szaponinok dioszgenin és protodioszcin erősítik az immunrendszert és serkentik a luteinizáló hormon (LH) termelését, ami ugyanakkor serkenti a tesztoszteron szintézist.

A királydinnye használata

A Tribulus Terrestris hatására megnő a szervezet DHEA szintje. A vér magas DHEA szintje hozzájárul a hatékonyabb edzéshez és nagyobb szexuális teljesítményhez. A termék kifejezetten ajánlott profi és amatőr sportolók számára. Egy török kutatás koleszterin szint csökkentő hatásról számolt be, míg egy másik független kínai kutatás vércukorszint csökkentő hatást tulajdonított a tribulusnak. Viszont a "International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" publikálta kutatás szerint a tesztoszteron fokozó növény nincs hatással a súlyvesztésre. A kisérleben szereplők testsúlykilogramonként 3,21 mg tribulust kaptak de nem tapasztaltak szignifikáns súlycsökkenést.

Mik a Tribulus közvetlen hatásai?

 • javulást okoz szívgörcsöktől szenvedő betegeknél, tágítja a koronaereket, és javítja a szív keringését.
 • növeli a szervezet energiaszintjét, csökkenti a fáradtság érzetet, javítja az állóképességet és vitalizál.
 • serkenti az LH-hormon termelődést mely a tesztoszteron termelés fokozásáért felelős.
 • növeli a szexuális vágyat. Stimulálja a sperma termelődést, javítja annak minőségét, a spermiumok mozgóképességét, és túlélési idejüket. Emiatt a Tribulus közismert afrodiziákum számos nemzet népgyógyászatában.
 • javítja az általános kedély állapotot és hangulatot.
 • a királydinnye az idegrendszeren, a húgy-ivar szervrendszeren és a nyirokrendszeren keresztül fejti ki hatását. 
 • a tribulus tisztítja a vért, a húgysav, a zsírok és az emésztetlen anyagok eltávolításával. Ebből kifolyólag a reumás fájdalmak, köszvény, vérfertőzöttség, furunkulózis esetén is ajánlott. 

Ennyi hatásból látszik, hogy a királydinnye nemcsak a testépítők és alacsony libidóval rendelkezőknek jelent megoldást, de egy univerzális étrend-kiegészítő.

A Tribulus Terrestris mellékhatásai

Negatív mellékhatásai a királydinnye kivonatot tartalmazó kapszuláknak, nem ismert. 

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS