Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A catuaba, az egyik legerősebb természetes afrodiziákum

Férfi termékek
catuaba-afrodiziakum

Mi az a catuaba?

A catuaba is, hasonlóan a muira puamához egy Brazíliában elterjedt gyógynövény, mely rendkívül erős afrodiziákum hatással bír, latin neve erythroxylum catuaba. Főleg az Amazonas esőerdő indiánjai használták impotencia ellen. Van is egy brazil mondás, ami szerint 60 éves korig az apáé a gyerek 60 után a catuabáé. Már a neve is utal a hatására: acatub vagyis erős, egészséges férfit jelent. Brazíliában egyre több italfélét árusítanak (desszertborokat és aperitíveket), amelyekben catuabakivonat is van. Emellett számos étrend-kiegészítő és tea is tartalmaz catuabát.

A catuaba története

A tupi indián törzs használta vágyfokozóként, hogy az idősebb törzstagok is szexuálisan akítvak tudjanak maradni. Először egy jezsuita szerzetes Manuel Freire Alemăo írta le a catuaba hatását 1860-ban. Erről ír feljegyzéseiben: „A kéregből megfelelő módon elkészített szer felfokozott izgalmi állapottal együtt járó tartós altesti vérbőséget idéz elő.”

A catuaba hatása

Az Amazonas indián törzsei, többek közt a tupik a catuabát évszázadok óta használják afrodiziákumként, fáradtság ellen de enyhe kedélyjavító és nyugtató hatása is van. Álmatlanság, lehangoltság, impotencia, merevedési zavarok és derékfájás gyógyítására is alkalmas. Mint a legtöbb gyógynövénynek a catuabának is van antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása. Az antibakteriális hatás az erythoxilum alkaloid hatásának tudható be, mely egy rendkívül erős alkaloid. (Az alkaloidok növényekből nyerhető, összetett gyűrűs szerkezeteket tartalmazó, nitrogéntartalmú szerves vegyületek. Többek között az erős paprika hatóanyaga a kapszaicin is egy alkaloid)

A Catuaba-kéreg magas nyomelem és ásványi anyag tartalma vitalizálja az egész szervezetet és energizál is. A catuaba-kéregből készült teák fogyasztói megnövekedett stressztűrő képességről számoltak be. A vágyfokozó hatását is így fejti ki, stimulálja a központi idegrendszert és a nemi vágy megöléséért felelős stresszt szünteti meg.

A catuaba hatása a szinergistáival fokozható, mint a szabalpálma gyógynövény és a damiana, szintén amerikai afrodiziákum.

A catuaba tea elkészítése

A kéregben található meg a catuaba hatóanyaga legnagyobb mennyiségben. Ezt 5-10 percre forró vízbe kell áztatni és így kioldódnak a hatóanyagok, kellemes citrus íze lesz a főzetnek. A brazil gyógynövény-szakértők meggyőződése, hogy egy gyümölcs vagy gyógynövény színe, arra utal, hogy mely szervre van pozitív hatással az adott gyógynövény. A catuaba kéregből készült tea piros, ami a vérre, májra és keringési rendszerre utal, ezekre fejti ki pozitív hatását az afrodiziákum és vágyfokozó hatása mellett.

Milyen más módokon fogyazstható a catuaba?

  • Az elsődleges fogyasztási módja főzetként a tea
  • Kapszulaként
  • Turmixba, joghurtba vagy kefírbe elkeverve
  • Egy teáskanállal adhatunk a teánkhoz is
  • Müzli vagy zabkása mellé is keverhetjük

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS