Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Aminosavak, melyek tisztítják az artériát

Aminosav

2019. január 10.

artéria

Az ateroszklerózisról, közismertebb nevén érelmeszesedésről beszélünk amikor az artériák falán lerakódások keletkeznek. Ezek szűkíthetik az artéria átmérőjét, akadájozhatják a tápanyagok szállítását és befolyásolhatják az oxigénellátását a szervezetnek. A magas zsírtartalmú ételek és a sok koleszterin bevitel hatására könnyen kialakulhat ez a lerakódás az érfalon, amely stroke-hoz, illetve szívrohamhoz is vezethet. A jó hír, hogy egy étrend változtatás segíthet ennek megelőzésében, emellett pedig néhány aminosav is “kipucolhatja” az artériákat. 

Karnitin

Az American Journal of Clinical Nutrition egy tanulmánya szerint az L-karnitin hozzájárul ezen artériák “kitakarításához”. A karnitin támogatja a lipoproteineket, amik a koleszterin “jó” formája, és csökkenti a trigliceridek mennyiségét. Ezek a lipidek nem csak eltávolítják a koleszterin “rossz” formáját, de segítenek kipucolni az ér falát is.  A trigliceridek a zsír egy formálja, amely merevítheti az ér falát, akadályozza ezzel a vérkeringést. Az L-karnitin segíthet a szívbetegségek megelőzésében, emellett pedig csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát.

Arginin

Egy 2005-ben írt tanulmányból kiderült, hogy az L-arginin igenis segíthet az érelmeszesedésnél. Egy nyulakon végzett vizsgálat megmutatta, hogy az L-arginin az ateroszklerózis progresszióját megakadályozhatja, ha L-citrullinnal és antioxidánsokkal együtt alkalmazzák. Úgy tűnik, hogy a tápanyagok kombinálása ösztönzi az ereket az ellazulásra, és ezért az L-arginin igen hasznos tud lenni érelmeszesedésnél. Igaz, további vizsgálatok szükségesek hatásának bizonyítására embereknél, de az eddigi eredmények ígéretesek.

Citrullin

Az L-citrullin aminosav az "Országos Tudományos Akadémia" című tanulmányában is megjelent. Amikor az L-citrulint L-argininnel és antioxidánsokkal kombinálták az egy válaszreakciót váltott ki az érrendszerben, ami azt eredményezte, hogy ellazulttak az ér falai, javítva ezzel a vérkeringést. Fontos azonban, hogy ezek csak állatokon végzett kísérletek által derültek ki. Hogy ez embernél is működik e további vizsgálatokat követel.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00