Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A BCAA és a súlyvesztés

Aminosav

2018. január 30.

bcaa

Az elágazó láncú aminosavak - a leucin, az izoleucin és a valin - számos feladatot hajtanak végre a szervezetben, beleértve a fehérjetermelést, a fehérje lebomlásának csökkentését és a regeneráció gyorsítását is. A fehérje-anyagcserére gyakorolt ​​hatása miatt a tudósok vizsgálták a BCAA aminosavak potenciális előnyeit a fogyás szempontjából. Fontos azonban, mielőtt elágazó láncú aminosavakat szednénk zsírégetés miatt, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét is erről.

A zsírok

A leucin aminosav elősegíti a zsírszövet növekedését, az Age folyóirat 2011. áprilisi számában publikált tanulmány szerint. Egy laboratóriumi állatokon végzett vizsgálatban egy 15 százalékos fehérje 4,5%-os leucin tartalommal kiegészített diétás étrend hosszú távú fogyasztása az izomzatban nem csökkentette az inzulin érzékenységet, viszont ezzel szemben a zsírszövetben igen. A glükóz izomba történő szállítása anélkül történt, hogy az izomtömeg növekedett volna, míg a vesék körül növekedett a zsír mennyisége. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a leucin túlzott zsírszövet termelésének elősegítése nem növelte az inzulinrezisztenciát, és nem is befolyásolta a testsúlyt ebben az előzetes állatvizsgálatban.

Szálkásabb izomzat

A leucin elősegíti a vázizomzatban a fehérje termelését, és megakadályozza az izmok lebomlását, a The Journal of Nutrition 2006. februári kiadásában publikált tanulmány szerint. A végeredmény egy szálkásabb és vékonyabb test lehet, amelynek nagyobb a mozgásképessége és kevésbé hajlamos a fáradtságra vagy izomkárosodásra, ami a teljes fogyáshoz vezethet. 

Az edzés fontossága

Az edzéssel kombinált BCAA fogyasztás lehet a fogyókúra ideális megközelítése, a Journal of Nutrition 2003. januári számában publikált tanulmány szerint. A vizsgálatban a résztvevők, 40-56 éves felnőtt nők 10 héten át étkeztek egy súlycsökkentő diétának megfelelően. Minden étrend 1700 kalóriát és egyenlő mennyiségű zsírt tartalmazott: az egyik diéta magasabb leucin százalékot és alacsonyabb szénhidrátot, a másik alacsonyabb leucin százalékot és magasabb szénhidrátot tartalmazott. Mindkét csoport hasonló szintű súlycsökkenést mutatott, de a magasabb fehérjetartalommak rendelkező csoportnál kissé nagyobb volt a súlycsökkenés. A vizsgálat egy másik fázisában ugyanaz a diéta kombinálva a testmozgással szignifikánsan több súlycsökkenést eredményezett a magasabb leucin csoportban. A magasabb leucin csoport több zsírt vesztett el, és megtartotta a soványabb tömeget. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a leucin fehérje megtartó hatása hozzájárulhat a súlycsökkenéshez és a magas leucin étrendből származó, javított testösszetételhez.

Megváltozott metabolizmus

Az elhízott emberek megváltoztathatják a BCAA aminosavak feldolgozásának mechanizmusát, ami ezeknek a vérben való felhalmozódását eredményezheti. A kutatók egyre inkább vizsgálják az elágazó láncú aminosavak étvágy, vércukorszint és testömegre gyakorolt hatását. Az elhízott laboratóriumi rágcsálók elvesztették a BCAA aminosavak feldolgozásának képességét.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 500Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Nutriversum - BCAA 2:1:1 (500g)

Adagonként 6g 2:1:1 arányú BCAA tartalmú, ízesítetlen aminosav formula.
6490 Ft
5990 Ft

Nutriversum - BCAA Grand Caps (100 kapszula)

Adagonként 4400 mg 2:1:1 arányú BCAA tartalmú kapszula.
4490 Ft
Nutriversum BCAA Flow 2:1:1
9 ízben

Nutriversum - BCAA Flow (360 g)

Adagonként 5 mg BCAA 2:1:1 tartalmú aminosav formula, 9 nagyszerű ízben.
4890 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!