Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

A különbség a kreatin és aminosavak között

Aminosav Kreatin

2018. január 25.

kreatin és aminosav fogyasztás

kreatin egyfajta aminosav, amelyet a szervezet termel. Megtalálható a húsokban és más állati termékekben is. Táplálékkiegészítő formájában vihető be a szervezetbe, hogy segítse az edzés alatti teljesítményt és az edzés utáni
regenerációt, vannak azonban lehetséges mellékhatási, ezért nem árt óvatosnak lenni vele.

Az aminosavak

Az aminosavak olyan vegyületek, amelyek együtt alkotják a fehérjéket. Amikor a szervezet elkezdi emészteni a fehérjét,

aminosavakra bontja szét. A szervezet különböző okokból aminosavakat használ, beleértve az izmok növekedését és
fejlesztését, az izmok gyógyítását és javítását, valamint az élelmiszerek emésztését. Néhány aminosav, mint a kreatin és
az aszparaginsav, nem esszenciális aminosavak, ami azt jelenti, hogy a test természetes módon is termeli őket. A többi, mint például a triptofán azért fontos, mert a szervezetnek bár szüsége van rá, az általunk bevitt tápanyagokból kell megszereznie.

Kreatin

A kreatint a máj, a vesék és a hasnyálmirigy termeli, bár természetesen az élelmiszerforrásokban is megtalálható. A szervezet átalakítja a kreatint egy olyan anyaggá, amit kreatin foszfátnak, vagy foszforkreatinnak nevezünk, amiket a szervezet energianyerés céljából az izomzatban tárol. Ezeket különösen intenzív, rövid ideig tartó gyakorlatoknál használja fel. Gyakran por formájában, és teljesítménynövelés céljából értékesítik.

Felhasználás és források

A kreatint az intenzív testmozgásoknál használja a szervezet energianyerés céljából. A leghatékonyabb a rövid, nagy erőkifejtést igénylő mozgásoknál, mint például a súlyemelés. A kreatin nem csak energiát ad, de az izomtömeg növekedését is felgyorsítja. A kreatint izomdisztrófia és krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére is alkalmazták izomfejlesztés gyorsító hatása miatt. A kreatin táplálékforrásai közé tartoznak a sovány vörös húsok - különösen a vadon élő állatok húsai -, valamint a hal, a lazac és a tonhal is.

Óvintézkedések

Néhány embernél jelentkeztek mellékhatások, mint például a vízveszteség, hasmenés vagy hányinger. Egyéb alkalmi mellékhatások közé tartoznak az izomgörcsök, a magas vérnyomás és a vesekárosodás, különösen, ha dehidratált állapotba kerül a kreatin szedése alatt. A kreatin szedése előtt fontos konzultálnia kezelőorvosával, mivel a kreatin reagálhat gyógyszerekkel, de akár a koffeinnel is. A legtöbb esetben bőségesen elég kreatint tudunk bevinni a szervezetünkbe normál, kiegyensúlyozott étkezéssel.

Rendszeres edzés mellett szüksége van a szervezetnek egy kis extra kreatinra, de az ilyen helyzeteknél ugyan úgy körültekintően kell eljárni.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!
4290 Ft
3690 Ft

Nutriversum - Creatine Monohydrate (500 g)

Adagonként 5000 mg, ízesítetlen 100% CM por.
3990 Ft
2990 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!