Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Az L-arginin és a kreatin együttes szedése

Aminosav Kreatin

2018. március 16.

kreatin és arginin

Amikor az edzésről van szó, sok sportoló kezd el különböző kiegészítőket használni annak reményében, hogy ezek hasznára válnak valamilyen formában. Az arginin és a kreatin természetes anyagok, amelyek mind a szervezetünkben, mind pedig az ételekben megtalálhatóak. Vannak akik azt gondolják, hogy a kettő együttes alkalmazása mégjobb teljesítménynövelő előnyökkel jár, azonban fontos, hogy mielőtt elkezdené szedni őket, konzultáljon kezelőorvosával.

Arginin és kreatin

Az arginin és a kreatin két különböző anyag, de van köztük rokonság. Az arginin egy aminosav, amelynek olyan forrásai vannak, mint a hús, a baromfi, a hal, a tej, a dió és a magvak. A testünk az arginin hatására több nitrogén-oxidot termel, ami miatt kitágulnak az erek, ezért szabályozza a vérkeringést. Ez főképp edzésnél válik hasznunkra, amikor az izomzatnak akkor több oxigén ellátásra van szükségük. A kreatin viszont olyan aminosav, amely energiát ad az izmoknak, és emellett szerepet játszik az izomnövekedésben is.

A kombináció előnyei

A valóságban két különböző anyag kombinálása nem mindig jelent jót, emellett pedig tanulmányok sincsenek a kreatin és az arginin együttes hatásáról. Azonban olyan tanulmány létezik, amiben a kreatint vizsgálták más aminosavakkal, köztük az argininnel is. Az eredmény azt mutatta, hogy a kreatin más aminosavakkal kombinálva sokkal jobb eredményt hoz, mint önmagában. Ezalatt értendő az a maximális energia, amit a kreatin szedése ad, illetve az egyszerű teljesítménynövelés is.

Hogyan szedjem őket?

Általában az emberek a kreatint argininnel együtt viszik be, mint egy edzéselőtti készítményt. Ennek célja, hogy a lehető legnagyobb erőbedobással legyenek képesek edzeni. Sok edzéselőtti kiegészítő tartalmazza ezt a kettő aminosavat. Edzés előtt 30 perccel kell bevinni egy adagot, sok folyadékkal.

Az a bizonyos "sötét oldal"

A kiegészítők hosszútávú szedése gyakran nem várt mellékhatásokat eredményeznek. A kreatin szedésének rövid távú hatásai közé tartozik például az izomgörcs, hányinger és a bélrendszeri problémák. Az arginin ugyanezeket a mellékhatásokat okozhatja. Fontos odafigyelni ezekre a tünetekre, ha pedig tapasztalja ezek egyikét, rögtön  forduljon kezelőorvosához. Ha máj- vagy veseproblémái vannak, nem ajánljuk a arginin vagy kreatin szedését. A kreatin növeli a szükséges  folyadék mennyiségét is, ezért fontos, hogy ha kreatint szedünk, gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 1000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Nutriversum - Creatine Monohydrate (500 g)

Adagonként 5000 mg, ízesítetlen 100% CM por.
3990 Ft
2990 Ft
4290 Ft
3690 Ft

Biotech Men's Arginine (90 tabletta)

A Biotech Arginmax egy ginzeng, vitamin és arginin tartalmú étrend-kiegészítő
3990 Ft
ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!