Szállítás

 már 590 Ft-tól

 20 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

árösszehasonlíto oldalak

Miért jobb tejjel inni a fehérjét?

Fehérje

2018. február 15.

fehérje shake tejjel

A fehérje egy alapvető tápanyag a szervezet számára, és elengedhetetlen az izom fejlődéséhez és regenerálódásához. A fehérje számos ételben megtalálható, de a fehérjeturmix is jó megoldás a pótlására. A turmixoknak hatalmas ízválasztéka van, az pedig rajtunk áll, hogy ezt vízzel vagy tejjel keverjük. A tejes változat több kalóriát tartalmaz, mint a vizes, viszont tömegnöveléshez sokkal hasznosabb. Ha a célod a fogyás, kerüld a tejes változatot, illetve mielőtt nekiállnál egy diétának, konzultálj a kezelőorvosoddal.

Fehérjekategóriák

A fehérje 20 aminosavat tartalmaz. 8 esszenciális aminosavat, amit a táplálkozás révén pótolunk, és a maradék 12 pedig megtalálható a szervezetünkben. A fehérjeforrások aminosavtartalmúak. Az állati fehérjeforrások teljes értékű fehérjeforrások, ami azt jelenti, hogy mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, míg a növényi eredetűek hiányosak, ugyanis legalább 1 aminosav mindig hiányzik belőlük. A növényi forrásokat kombinálva azonban pótolhatjuk a teljes láncot.

A turmix előnyei

A turmixok általában teljes értékű fehérjeforrások. A tejsavó fehérje tej felhasználásával készül, míg a szójafehérje növényi alapú. A "Nancy Clark Sporttáplálási Útmutatója" szerint a turmixok lehetővé teszik a teljes fehérje fogyasztását külön, fehérjében gazdag étkezés nélkül is. Néhány turmix tartalmaz hozzáadott vitaminokat és ásványianyagokat is.

A tej, mint kiegészítő

A tej lehet teljes vagy csökkentett zsírtartalmú, illetve zsírmentes is. Ebből kifolyólag nem mindegy, hogy milyen fajta tejet veszünk a kalória- és fejérjetartalma miatt. Egy csésze tej 146 kalóriát tartalmaz; egy csésze 2 százalék zsírtartalmú tej 122 kalóriát tartalmaz; és a zsírmentes változat 88 kalóriával büszkélkedhet. A tej, függetlenül a zsírtartalomtól körülbelül 8 gramm fehérjét tartalmaz poharanként. A tej tehát kalóriával és fehérjével is hozzájárul a fehérjeturmix mellé, ha viszont tej nélkül isszuk a fehérjét, az így is tartalmaz elegendő fehérjét.

Fehérjeszükséglet

Egy embernek átlagosan 0.8 gramm/testsúlykilogramm fehérjére van szüksége, míg egy sportolónak izomtömegnövelésnél 1.5-2 gramm a szükséges mennyiség. Bár a szervezetünk fehérjét igényel, a felesleges fehérje nem előnyös. A szervezet vagy átalakítja a felesleget zsírrrá, vagy felhasználás nélkül kiüríti azt a szervezetből.

Szakértői betekintés

A Mayo Klinika táplálkozási szakembere, Katherine Zeratsky megjegyzi, hogy a helyes és rendszeres táplálkozás helyetti turmix révén történő fehérjepótlással a szervezet elveszíti azokat az előnyöket, amiket a helyes táplálkozással kap.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape icon
Vásároljon ma akár 2000Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!
Nutriversum whey pro
17 ízben

Nutriversum - Whey PRO fehérje (1000 g)

100% tejsavó fehérje koncentrátum formula, 17 nagyszerű ízben.
5290 Ft
Nutriversum iso pro fehérje
8 ízben
Laktóz mentes

Nutriversum - Iso PRO fehérje (1000 g)

88%-os fehérje tartalmú, laktóz-, glutén és cukormentes tejsavó fehérje izolátum.
6490 Ft
5890 Ft
Nutriversum hydro pro
3 ízben
Laktóz mentes

Nutriversum - Hydro PRO fehérje (908 g)

88% hidrolizált tejsavó fehérje koncentrátum, 3 ízben
9990 Ft
7990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

ajándék ikon

0 / 5
4:00

×
Kérlek kedveld sajátmárkás oldalunkat!