Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Miket ne fogyasszunk porckopás és ízületi gyulladások esetén?

Izületvédő, porcerősítő
Miket ne fogyasszunk porckopás és ízületi gyulladások esetén?

A felelős orvos bizottság szerint több mint 20 millió amerikai szenved osteoarthritisben és 2 millióan reumatoid artritiszben szenvednek. Mivel az ízületi gyulladás sok embert érint, a gyógyulás útjának megtalálása nagyon fontos. Jelenleg nincs gyógymód az ízületi gyulladásra, de bizonyos ártalmas ételek elkerülése segíthet csökkenteni a vele járó fájdalmat és gyulladást.

 

Vaj fogyasztása

Bár sokan nőttek fel azzal a szokással, hogy mindent megvajazzanak a keksztől a burgonyáig, a zöldségeken át, az ízületi gyulladásban szenvedő emberek tüneteit javíthatja vajbevitel csökkentése. Az Arthritis Research Campaign megállapította, hogy a túlsúly és az elhízás ronthatja az ízületi gyulladást, mert az extra súly súlyosbítja az ízületeket.

A magas zsírtartalmú élelmiszerek gyakran magasak a kalóriatartalmúak és súlygyarapodáshoz vezethetnek. A vaj nem csak magas a zsírtartalmú, de telített zsírt tartalmaz, ami növelheti a duzzanatot és fájdalmat a szervezetben. Ezért a vajat el kell kerülni az ízületi gyulladásos betegeknek.

 

Marhahús hatása az ízületekre

A húsok, mint a marhahús, az Orvosok Felelős Orvostudományi Bizottsága szerint fokozott gyulladást okozhatnak és ízületi fájdalommal is kapcsolatban állnak. Az ízületi gyulladásban szenvedők általában kevesebb fájdalmat tapasztalnak, ha vegetáriánus étrendre térnek át. A marhahús telített zsírt is tartalmaz, ami növelheti a fájdalmat.

 

Cukorka és arthritis

Az Arthritis Research Campaign kimondja, hogy a cukros ételeket, például a cukorkát az ízületi gyulladásban szenvedő embereknek el kell hagyni. Az egyik oka az, hogy a cukorka kalóriát tartalmaz, de nincs benne tápanyag, így súlygyarapodáshoz vezethet.

A túl nagy súly ronthatja a fájdalmat egy arthritis számára. Az Orvosok Felelős Gyógyszerészeti Testülete kijelenti, hogy a cukros ételek, például a cukorka, az egyik leggyakrabban előforduló ízületi fájdalomhoz társuló étel.

 

Paradicsom

 A paradicsomról kevesen gondolják, hogy fájdalmat tud okozni. Mivel a paradicsom gyümölcs, nincsenek benne zsírok vagy telített zsírok. Sajnos az Orvosok Felelős Orvostudományi Bizottsága kijelenti, hogy a paradicsom a nadragulya növényi csoportban található, és ezek a növények növelhetik az ízületi fájdalom erősségét.

A paradicsom helyett az ízületi gyulladásos betegeknek más gyümölcsöt kell fogyasztania, mint az alma és a körte, vagy zöldségek, pl. A zöldbab és a spenót.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS