Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Okozhat a sok koffein impotenciát?

Férfi termékek
koffein és impotencia

 A merevedési panaszokról és az impotenciáról 

A merevedési zavar olyan állapot a férfiak körében, amikor a merevedés elérése és fenntartása nehéz feladat. A 20 év feletti férfiak 18 százalékát érinti egy kutatás szerint, melyet az amerikai "The American Journal of Medicine” végzett. A kutatás szerint a probléma a korral még gyakoribbá válik, 70 éve felett a férfiak 70 százaléka érintett valamilyen merevedési zavarban. Habár az erekciós probléma nem normális része az öregedésnek, a legtöbb esetben van fizikai ok, mégpedig a gyengébb véráramlás. Azok a férfiak akik cukorbetegségben, a szívbetegségben és a magas vérnyomásban szenvednek nagyobb valószínűséggel küzdenek merevedési zavarral vagy impotenciával. A pénisznek megfelelő véráramlásra van szüksége az erekcióhoz, és ezek a betegségek gyakran károsítják az ereket, vagy csökkentik a vér áramlását a szervetben. Amióta az ED ilyen gyakori, a új kor ételei és italai - például a koffein - gyanúsítothatóan hozzájárulnak a problémához. Felmerül a kérdés, hogy próbálkozzunk-e a kávézás abbahagyásával, mielőtt végső esetben potencianövelő kapszulákhoz nyúlnánk.

A koffein és a véráramlás

Mivel a koffein működhet érszűkítőként (olyan anyag, amely szűkíti az ereket), azt feltételezik, hogy tovább ront a merevedési zavarokon. A koffein hatása a véráramlásra egy kicsit ellentmondásosnak tűnhet. Kezdetben enyhén akadályozhatja a véráramlást, de ez a hatás csak átmeneti, és nem gyakori jelenség a koffein fogyasztók számára. A koffein elsősorban értágítóként működik, ami azt jelenti, hogy javítja a vér áramlását és kedvező lehet a erekciós problémákra. A koffein továbbá stimulálja a központi idegrendszert, ami hirtelen jött energiát és éberséget ad. Érdekes módon, a koffein (kávé és tea formájában) a legszélesebb körben fogyasztott stimuláns a világon. Napi rendszerességgel fogyaszt koffeint a felnőttek 89 százaléka, aminek 70 százalékát a kávé adja.

A koffein és a merevedési probléma

Mivel az italok, melyekben koffein található, további egészségügyi hatásokkal bírnak (például a jótékony antioxidánsok a kávéban és teában, vagy a kevésbé előnyös cukor az energia italokban) ezért nagy kihívást jelent a kutatók számára, hogy eldöntsék mely hatások köszönhetőek a koffeinnek és melyek más anyagoknak. Maga a kávé például több száz vegyületet tartalmaz, amelyek hatással lehetnek az emberi egészségre. Egy érdekes cikk szerint a rendszeres kávéfogyasztás semleges vagy kedvező irányba befolyásolta a különböző egészségügyi problémák bekövetkeztét, beleértve a szívbetegséget és a cukorbetegséget. A koffein fogyasztás úgy tűnik kedvezően befolyásolja a merevedési zavart is. Egy 2015-ös tanulmány ("PLoS One") elemezte 3700 férfi önbevallásán alapuló adatait, és arra az eredményre jutottak, hogy napi 2-3 csésze kávé csökkentette az erekciós problémák kockázatát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Úgy tűnik napi 2-3 csésze kévé semleges vagy jótékony egészségügyi hatást mutat a legtöbb ember számára, és ez a mennyiség nem okoz problémát a merevedés minőségében sem. Ugyanakkor felesleges koffein tüneteket okozhat, mint az alvás zavarok, fejfájás, szorongás, szívdobogás - erős vagy gyors szívverés. Ha hasonló egészségügyi problémát tapasztal, terhes vagy alvászavarban szenved ne fogyasszon koffein tartalmú italokat vagy konzultáljon orvosával. Továbbá a koffein tabletták esetében fennáll a veszélye, hogy a túlzott fogyasztásuk káros, akár halálos is lehet, így semmiképp ne lépje túl a napi ajánlott mennyiséget.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS