Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

A vitaminok szerepe a korai magömlésben

Magömlés késleltető
Folsav és C vitamin a korai magömlés ellen

Az idő előtti ejakuláció a szexuális tevékenység során frusztráló lehet a férfiak és partnerük számára. Léteznek különféle kevert vitamin tartalmú étrend-kiegészítők, amelyeket megvásárolhat a boltokban és segítséget nyújtanak a korai megömlésben szenvedő férfiaknak. Bizonyos esetekben a korai magömlés súlyos állapotot jelenthet. Ilyen esetekben beszéljen orvosával vagy az gészségügyi szolgáltatójával az aggodalmairól.

Mi az a korai magömlés?

A korai ejakulációról akkor beszélünk, amikor ejakuláció röviddel a szexuális kapcsolat megkezdése után vagy még az előtt következik be. Ez sajnos gyakorinak mondható az Amerikai Egészségügyi Intézet szerint. A pszichés betegségek, mint például a szorongás, a kapcsolati problémák vagy az erekciós zavarok gátolhatják a szexuális aktivitás fenntartásának képességét. Ezzel egy időben a biológiai problémák, például a pajzsmirigy-problémák, az abnormális hormonszintek vagy a genetika szerepet játszanak a gyakori korai ejakulációban.

Folsav

Orvosa valószínűleg szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlókat vagy SSRI-t írna elő depresszió kezelésére. Az SSRI-k blokkolják a szerotonin (neurotranszmitter) felszívódását, amely folyamat segíti a szerotonin egyensúlyát a szervezetben, ezáltal növeli az ön hangulatát. A 2011-es "Medical Hypothesis" folyóirat kutatói által közzétett hipotézis szerint a folsav, a B-vitamin hasonlóan hathat a monoamin neurotranszmitterekkel való kölcsönhatásra. Az ilyen típusú transzmitterek szabályozzák és módosítják az agysejtek (neuronok) közötti kommunikációs jeleket és stabilizálják a hangulatot. Az optimális egészség érdekében a Linus Pauling Intézet napi 400 mikrogramm folsav bevitelét javasolja, amivel csökkentheti a stresszt, és elősegítheti a korai ejakuláció megszűnését.

C vitamin

A tejsav és a szabadgyökök az ejakuláció során keletkező melléktermékek, amelyek a gyakori ejakuláció miatt a medence tájékán lerakódhatnak és ez akár korai magömléshez vezethet. Az "Medical Hypothesis" folyóirat 2009-ben a kutatók azt javasolták, hogy a férfiak szedjenek C-vitamint, amely segíthet eltávolítani számos ilyen mellékterméket. A C-vitamin egyik szerepe az antioxidánsként való viselkedése, amely a káros és erősen reaktív szabadgyököket távolítja el (azokat, amelyek károsítják a sejteket, és a péniszben lévő vénák károsodásához vezethetnek). Megfelelő mennyiségű C-vitamin napi bevitele - körülbelül 90 mg - segíthet megelőzni a szabad gyökök által okozott károsodását, csökkentve ezzel a korai magömléssel kapcsolatos problémákat.

E vitamin

Az E-vitaminnak szintén vannak antioxidáns tulajdonságai, és segíthetnek eltávolítani a szabadgyököket. A sejtek és a vénák falainak sérülése mellett a szabad gyökök leépíthetik az izomszövetet is. Ha túl sok szabadgyök halmozódik fel a medencéjében, az gyengítheti az izmokat, növelve a korai ejakulációval járó problémákat. Gondoskodjon róla, hogy napi 15 milligramm E-vitamint vegyen magához, lagalábbis ezt javasolja az amerikai étrend-kiegészítők hivatala.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS