Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Aminosav kiegészítők nőknek

Aminosavak
aminosavak hatása a nőkre

Az aminosavak, a fehérje építőkövei elengedhetetlenek a női test számára. Miközben a 21 aminosav többségét a szervezet termeli, kilenc úgynevezett esszenciális aminosavat csak étellel lehet pótolni. Mindannyiunknak aminosavakra van szükségük a túléléshez, de a nők különleges táplálkozási igényei még fontosabbá teszik az aminosav-kiegészítést. Az aminosavak nagyban hozzájáruknak az erőnléted és egészséged megőrzésében a magas szintű sportteljesítmény és a mindennapi működés érdekében - és ez azt jelenti, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni őket az optimális egészségre törekvésben.

BCAA

Az elágazó láncú aminosavak - amelyeket általában BCAA-ként ismernek - elősegítik az izom növekedését és megakadályozzák az izmok összeesését. Valamennyi fehérje tartalmaz BCAA-t, de előfordulhat, hogy valaki előnyben részesíti a BCAA-t táplálékkiegészítő formájában az étkezés mellett. Dr. Caroline Cederquist, a táplálkozás és a testsúlycsökkentés szakértője figyelmeztet arra, hogy a nők ritkán visznek be megfelelő mennyiségű fehérjét, pedig igen fontos lenne a megfelelő anyagcsere és az izomzat fenntartása miatt. A krónikus diétás étrenddel rendelkező nőknél még nagyobb hiány szokott kialakulni a fehérjével kapcsolatban. Fehérje és egyéb megfelelő BCAA bevitel hiányában nem könnyű küzdeni a zsírpárnák éllen, különösen a hasi tájékon, ahol az halmozódni szokott.

Karnitin

A karnitin támogatja az energiatermelést és csökkenti az izomfáradtságot és károsodását, bár leginkább a "zsírégető" hatásáról ismert. Ma már köztudott, hogy a karnitin a zsírszövet sejtjeit átalakítja, hogy hozzáférjen a mitokondriumokhoz (a sejten belül felelnek az energiatermelésért), hogy aztán több zsírt égessen a szervezet az energiatermelés miatt. A Waller Wellness Center karnitint ajánl a posztmenopauzális nők számára, különösen a természetes súlygyarapodás ellensúlyozása miatt. A hormonszint mellett a karnitin növelheti a tesztoszteron szintet is a nők testében. Mivel a tesztoszteron enyhíti az izmok fáradását és károsodását, a magasabb szekréció lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig keményebben lehessen eddzeni. A karnitin szerepe a tesztoszteron termelésben szintén hozzájárulhat a zsírégető képességéhez.

Arginin

Az arginin szabályozza a szervezet nitrogén-monoxid szintjét. A nitrogén-oxid az erek kibővítésével javítja az izmok véráramlását. A Waller Wellness Center szerint az arginin kapcsolata a nitrogén-monoxiddal és az értágítással fontos változást jelenthet a nők számára, akik a menopauza tüneteit tapasztalják. A női sportolók előnyben részesíthetik az edzés előtti kiegészítőket is, amelyek arginin tartalommal rendelkeznek, mivel hatékonyan növelik az izmok erejét az ellenállás során.

Lizin

A lizin a test különböző szöveteinek építőelemeként szolgál. Az edidig levont tudományos következtetések a lizin és a kalcium közötti erős kapcsolatot támasztják alá. A lizin növeli a fogak és csontok kalcium felszívó képességeit, ami fontos tényező azoknál a nőknél, akiknél nagyobb a csontritkulás kockázata. A lizin segíthet a herpesz megelőzésében is. Ha sportolók vagyunk, sok extra terhet helyezünk az inakra és ízületekre. A lizin lehet a hosszú karrier kulcsa. A lizin segít mind az izomrostok, mind a kollagén kialakításában, és segít a térd és más kötőszövet zökkenőmentes működésében.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS