Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

L-citrullin a libidó növeléséért

Aminosav
citrulline

Az alacsony libidónak számos oka lehet. Ezek közé tartozik az alváshiány, a hormonális változások, a párkapcsolati problémák, a stressz, az alkoholizmus, a függőség, számos gyógyszer szedése, a depresszió és a cukorbetegség is. Fontos tudni, hogy az alacsony libidó nem feltétlen akadályozza a szexuális együttlétet. Számos táplálékkiegészítő készítmény van, amelyek segítenek ilyen helyzetekben. Ilyen a citrullin aminosav is, amely segít az erekciós zavarok kezelésében. Mielőtt azonban elkezdené szedni a citrullint, vagy más gyógyszert erekciós panaszai miatt, forduljon orvosához. 

Libidó vagy az erekciós problémák?

Citrullint szedni a libidó növelése érdekében olyan, mint halottnak a csók. Lehet, hogy semmi sem fog történni, de nem veszíthet. Sokszor előfordulhat, hogy a teste nem reagál erekcióval egy szexuális ingerre. Ha mégis, akkor gyakorta, hogy a vágy nincs meg hozzá. Az erekciós zavarok oka lehet például a neurotranszmitterek, pontosabban a dopamin, szerotonin vagy norepinefrin egyensúlyhiánya.

Miért jó a citrullin?

Az alacsony libidónál fellépő erekciós zavaroknál segíthet a citrullin. A citrullin serkenti a nitrogén-monoxid szintjét a vérben, ami növeli a véráramlást a péniszben. Ez egy bonyolult folyamat, amelynek lényege, hogy a test az L-citrullint először átalakítja L-argininné, majd azt ismét L-citrulinná, így felszabadítva nitrogén-monoxidot.

Kutatások

Egy 2011-es kutatásban 24, gyenge erekciós problémákkál küzdő egyén vett részt. Ezek az emberek egy hónapon keresztül L-citrullint kaptak. A résztvevők felénél ezután jelentős változás volt megfigyelhető. A kutatás azt is sugallja, hogy az L-citrullin lehet azoknak is a megoldás, akik félnek a vényköteles gyógyszerektől és ezek mellékhatásaitól.

Óvintézkedések

Mivel a citrullin úgy növeli a szexuális vágyat, hogy közben L-arginin képződik, a citrullinra ugyanazok az óvintézkedések vonatkoznak mint az argininra. A citrullin csökkentheti a vérnyomást is. Ez aggodalomra adhat okot azoknak, akik vérnyomás szabályozó gyógyszereket szednek a nem megfelelő vérnyomásuk miatt. Nagyon fontos konzultálnia orvosával, mielőtt L-citrullint kezdene használni erekciós és/vagy libidó okozta problémáira. Ez különösen fontos, ha valamilyen vérnyomás szabályozó gyógyszert szed, vagy pedig más készítményt erekciós problémái ellen.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS