Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Így növeld meg a sperma mennyiségét

Sperma növelés
spermamennyiség vizsgálat

Ha a sperma termelése alacsony, sok kellemetlen problémát okozhat, amely magában foglalja a csökkent megtermékenyítő képességet, gyengébb orgazmusokat és kisebb szexuális elégedettséget mind Neked, mind partnered számára. Bár bosszantó, ez a helyzet orvosolható egyszerű életmódbeli változásokkal, például lazább ruházat viselésével, testmozgással és hidratálással. Egy ejakuláció alkalmával átlagosan 3-7 ml ondó távozik a hímvesszőből. A férfiak ondójában a hímivarsejtek (spermium)száma milliliterenként 20-60 millió között van. Ez képezi a sperma sejtes állományát, ami a teljes sperma tömegének mindössze 5%-a. Ezeknek átlagosan 80%-a életképes. A sperma maradék 95%-a a spermaplazma, amely különböző járulékos nemi mirigyek váladékának keveréke. A sperma a következő helyeken termelődik: 3-5%-a keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 45-80%-a az ondóhólyagban, 10-30%-a a prosztatában és 2-5%-a a Cowper -féle mirigyekben. A csökkent spermamennyiségért felelős lehet az alacsony tesztoszteron szint, a prosztata megnagyobbodás, hererák, a gyakori forró ülőfürdő vagy a mozgásszegény életmód.

A WHO szerint az 1,5 ml alatti mennyiség számít kórosan kevésnek, míg a 10 ml feletti mennyiség nagyon ritka, a férfiak kevesebb, mint 1%-a rendelkezik ennyivel.

Tippek, hogyan növeled meg a sperma mennyiségét

Ne ejakulálj 24-36 órát

A IncreaseSemenGuide.com szerint a szervezetnek 24-36 órát vesz igénybe, hogy az ejakuláció után visszapótolja a spermamennyiséget. Gyerekvállalás esetén minden egyes ejakulációnál várjon egy-két napot, mielőtt ismét közösülést vagy maszturbációt kezdene. 24 alsóhangon szükséges, hogy a sperma mennyisége és a megtermékenyítőképessége visszaálljon a normál szintre.

Táplálkozz egészségesen

Mint az általános egészség esetében, a megtermékenyítőképesség esetében is elsődleges a táplálkozás (természetesen a genetikán és a koron felül). Kerüld a finomított szénhidrátot, tartósítószerezett ételeket, ízfokozókat, próbálj bio ételeket enni. A túl sok cukor megnövekedett súlyhoz, elhízáshoz, impotenciához és csökkent megtermékenyítőképességhez vezet. 

Kevesebb kávé, alkohol és dohányzás az egészséges hímivarsejtekért

Az alkohol, cigi és a kávé is rossz hatással van a megtermékenyítőképességre és a spermamennyiségre. A dohányzás elhagyásával megnő a sperma antioxidáns szintje és még az ízén is javít, kevésbé lesz savas és keserű. 

Kegel-gyakorlatok és intimtorna az egészségesebb prosztatáért és több ondóért

Az intim izmok edzése erősíti a prosztatát és ezáltal a sperma mennyiségére is hatással van. A gát mögötti izmot kell összehúzni és elernyeszteni ahhoz, hogy terhelést kapjon az intim izomzat. Mint amikor vizelésnél állítjuk el a vízsugarat, azt kell ismételgetni. Hasonlóan, mint az edzésnél egy 5*50 összehúzás és elernyesztés már megfelelő terhelést biztosít. Lehet gyorsan kicsiket összehúzni de akár csak pár erősebbet és intenzívebbet. Lényeg, hogy az izomzat erősödjön ezáltal erősebb ejakulációt lehet megtapasztalni és nagyobb orgazmust. 

Csökkentsd a hőmérsékletet

A túlzott hő csökkentheti a spermium számát. Az AmazingPregnancy.com szakemberei szerint a fürdőkád vagy a szauna használata negatív hatással lehet az úszókra. Ezért, hogy növelje a spermaszámot és a megtermékenyítőképességet ne szaunázzon, kerülje a forró kád vízet és az ülésfűtést. Segíthet ha például boxereket hord, nem rövidnadrágot. Ezenkívül, miután befejezte a forró zuhanyt, hüvős alsőnadrágot vegyen fel. Ez javítja a vérkeringést, ezáltal megnöveli a spermiumok mennyiségét. 

Több víz, több sperma

A víz elengedhetetlen a jó egészséghez, ezt mindenki tudja. Azt viszont kevesebben tudják, hogy ez szükséges a spermiumok egészségéhez is. A IncreaseSemenGuide.com szerint a sperma 98 százaléka vízből áll. Ezért, ha kiszáradsz, a spermiumok száma alacsonyabb lesz. Szakembereik azt ajánlják, hogy naponta legalább 3 litert fogyasszál, ha nehéz fizikai munkát végzel, edzesz vagy 25 fok felett van a kinti hőmérséklet akkor még többet. 

Elegendő alvás szükséges az ondótermeléshez

Stressz és kimerültség esetén a szervezet leállítja vagy lassítja a számára ekkor felesleges folyamtokat, mint például az ondó termelést. Alvás esetén lemegy a kortizol szint, csökken a stressz és ekkor újra nagyobb intenzitásba kapcsol az ondó termelés. Fontos, hogy felnőtt férfiak is napi legalább 7 órát aludjanak. 

Kezdjél el edzeni

A mérsékelt aerob gyakorlatok napi 30 percen keresztül javíthatják a szervezet vérellátását. Ha több vér áramlik a heréknek, magasabb spermiumszámot eredményez. Ezen túlmenően a könnyű súlyemelés hetente két-három napja is hozzájárulhat a tesztoszteronszint növeléséhez. Minél magasabb a tesztoszteron, annál nagyobb mennyiségű sperma termelődik. 

Étrend-kiegészítők a sperma növelésére

Számos étrend-kiegészítő áll rendelkezésre a sperma növelésére és a termékenység fokozására. A következő vitaminok, gyógynövények és ásványi anyagok mind pozitívan befolyásolják a fertilitást: folsav, C-vitamin, E-vitamin, niacin, cink, magnézium, maca por, damiana.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS