Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

kapszulaCENTER

Tesztoszteron szint fokozás szteroidok nélkül

Tesztoszteron fokozó
tesztoszteron szint fokozás

A tesztoszteron az egyik legfontosabb és legsokrétűbb férfi hormon, ami paradox módon nőkben is megtalálható. Az LH-hormon hatására szintetizálódik a tesztoszteron. A GNRH hatására termelődik az agyalapi mirigyben és a here Leydig sejtjeire hatva a tesztoszteron termelődését szabályozza. Cikkünkben 11 tesztoszteron növelő ételt mutatunk majd be, de előtte végigmegyünk a tesztoszteron alapvető tulajdonságain.

 

Mi a tesztoszteron feladata?

A tesztoszteron felelős az izomtömeg növekedésért, a férfias tulajdonságokért, mint a mély. A tesztoszteron a nemiség motorja, vagyis a férfi nemi hormon ami miatt a férfiak kívánják a szexet. A tesztoszteron efolyásolja a vázizomzat fejlődését és a testzsír eloszlását, csökkenti a nitrogén, a nátrium, a kálium, a klór, a foszfát és a víz vizeletben történő kiválasztását.

 

Hol szintetizálódik a tesztoszteron?

A férfi szervezet a tesztoszteront a herékben állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront.

 

Tesztoszteron érdekesség

Érdekesség, hogy a magas tesztoszeronnal rendelkező férfiak jobban szeretik és jobban bírják a csípős ételeket. (a AgGrenoble-i egyetem kutatóinak laboratóriumi vizsgálatai szerint)

Tesztoszteron szint növelési tippek

A tesztoszteron egy nagyon ingadozó és kényes hormon, amit befolyásol akár az időjárás, kedv vagy éppen a bioritmus is. Amikkel viszont minden körülmények közt pozitív változásokat tudunk elérni:

 1. Fehérjedús étrend
 2. Súlyzós edzés
 3. Teljes testsúlyos edzés
 4. Sprintelés
 5. Legalább 8 óra alvás
 6. Stressz kiiktatása az életünkből
 7. Zsírokban gazdag táplálkozás
 8. Ugyan az időt nem lehet megállítani, de 30 éves kor felett évente 1,6%-kal csökken a férfiakban a szabad tesztoszteron szintje. Ha vigyázunk az egészségünkre a tesztoszteron termelődésünkre is vigyázunk.

A kérdést meg is fordíthatjuk, összeszedtük mik csökkentik a tesztoszteron szinted. Ha ezeket elkerülöd, azzal kvázi növeled a tesztoszteron termelődését.

 1. Stressz
 2. Transzzsírok (gyorséttermek ételeiben főleg)
 3. Aszpirin
 4. Kialvatlanság
 5. Alkohol, dohányzás és a kábítószerek
 6. Túl sok edzés
 7. Túl sok ülés, kevés mozgás
 8. Sikerélmény és versenyzés hiánya
 9. Lelki problémák
 10. Gyógyszerek

 

Milyen étrend-kiegészítőket és tápanyagokat együnk a tesztoszteron optimalizálása érdekében?

Tribulus terrestris

A Tribulus terretris vagyis a királydinnye kivonat szaponinokat tartalmaz melyek jótékonyan befolyásolják a szervezet tesztoszteron termelődését. A tribulus erősíti az endokrin rendszert, növeli a lutein hormon szintet, mely javítja a szervezet belső férfi hormon (tesztoszteron) termelését.

A királydinnye kapszula szedése a tesztoszteron szint növelése mellett növeli az erőszintet, megszünteti a szívizomgörcsöket és a bőrt is hidratálja.

 

Cink-magnézium

A cink kiemelt szerepet játszik a tesztoszteron szintetizálódásában, a magnézium pedig nyugtató hatású, így csökkenti a tesztoszteronra káros stressz negatív hatásait. Kutatások alapján a cink és magnézium napi rendszeres szedése több mint 30%-al növeli a szabad és össz tesztoszteron szintet anélkül, hogy szteroid metabolitokat termelne, amik pozitív doppingtesztet eredményezhetnek. Ami pedig még fontosabb, a cink+kalciummal történő kiegészítés nem produkál olyan negatív mellékhatásokat, melyek egyébként gyakran a prohormonok szedésével járnak.

 

HMB

A HMB közvetlen hatása az izomtömeg növekedés és a tesztoszteron szint emelkedés. Sportolók, nehéz fizikai munkát végzők fogyasztják. A mechanizmusból következően stressz és sérülés nélkül nem tudja a HMB kifejteni hatását, tehát edzés, stressz, katabolizmus nélkül nem hat a HMB. Csak fizikai megterhelés hatására fejti ki pozitív tesztoszteron növelő hatását a kalcium-hidroximetil-butirát-monohidrát.

 

Damiana

A Damiana működési mechanizmusa: blokkolja a progreszteron receptorokat, ezzel hozzájárul a magasabb tesztoszteronszint fenntartásához. Ez a progreszteron szint változás természetes hormonális válaszként gyors zsírégetést eredményez, és sportolóknál, nehéz fizikai munkát végzőknél serkenti a tiszta izomtömeg növekedését. Szárított levél- és virágőrlemény formájában vásárolható az interneten, melyből tea főzhető.

 

Muira Puama

Az Institute of Sexology (Párizs, Franciaország), Dr. Jacques Waynberg vezetésével, 262 férfi betegen végzett kutatásokat, akiket csökkent szexuális vággyal, és erekciós problémákkal kezeltek. A vizsgálatban 1 – 2.5 gram, muira puama kivonatot kaptak naponta a betegek.

Két hetes kezelés elteltével, a férfiak 51%-a nagymértékű javulásról számolt be. A páciensek 62%-a úgy nyilatkozott, a muira puama fogyasztástól folyamatosan a szexen járt az eszük, pedig előtte minimális volt a libidójuk.

 

L-karnitin

Néhány aminosav közvetlenül befolyásolja a tesztoszteronszinted. Ilyen az acetil-L-karnitin, amely az acetil-cholin neurotranszmitter ingerületátvivő képességét segíti elő az agyadban. És ilyen az aszpartinsav, amely a tesztoszterontermelődésed képes fokozni. Az l-karnitin amellett, hogy kiváló zsírégető, kedvező hatással van a  szív működésére és emellett tesztoszteron fokozó hatással is bír.

 

Fehérje

A magas fehérjefogyasztás szabályozza a tesztoszteronszinted (a szabad és a kötött tesztoszteronszinted egyaránt). Az alacsony fehérjebevitel növeli az SHBG, azaz a szexhormon megkötő glikoprotein szinted, amely leköti a tesztoszteront a véredben. A fehérjedús táplálkozás nehezen megvalósítható a felgyorsult világban, senkinek nicnsen ideje naponta 5-6-szor csirkét rizzsel enni, főképp nem megcsinálni. Ilyen esetekre vannak a különböző fehérje porok és fehérjés készítmények.

 

Maca, ginzeng és gyömbér

Ezek az évszázadok óta használt gyógynövények is pozitív hatással vannak a libidóra és a tesztoszteron szintre de ennek okát egyelőre homály fedi, csak a több száz éves megfigyelések eredményei támasztják alá, de ellenőrzött klinikai kutatások nem voltak még a témában. A maca vagyis a perui zsázsa Dél-Amerikában az inka kultúrkörben, a ginzeng a kínai és indai ayurvédikus orvoslásban, míg a gyömbér szintén Kínában a legelterjedtebb, de manapság már bárhol beszerezhető a világon és élvezhetőek a pozitív hatásai.

Hozzászólások

Új hozzászólás
  töltés

  TÖLTÉS