Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 diszkrét csomagolás

 1 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 teljes diszkréció, jelöletlen csomagolás

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

 ajándék csajozási ebook

Az impotencia és merevedési zavar kialakulásának okai

Kúraszerű potencianövelő Tesztoszteron fokozó

2016. szeptember 20.

Mi is az az impotencia?

Valójában az impotencia és a potenciazavar más, bár a leggyakrabban szinonimaként emlegetik. Az impotencia orvosilag akkor áll fenn, ha valaki tartósan nem képes erekcióra és ezáltal nem képes a gyermeknemzésre. Ezzel szemben a potenciazavar olyan probléma, mely miatt az ember szexuális élete nem kielégítő, ez többnyire csak átmeneti.

A mai napig nincs nagyobb szégyen egy férfi számára, mint amikor szexuális aktus során csütörtököt mond a fegyver. Amikor egyáltalán vagy csak alig jön létre a behatoláshoz szükséges merevedés, vagy ha létrejön, akkor az erekció nem marad tartós. Hiába a millió felvilágosító anyag, hiába a társadalom és a nők részéről egyre inkább kínált felmentés. Aki erekciós zavarral küzd, annak önértékelése, önbecsülése mindig alacsonyabb erekcióra képes férfitársainál. 

Miben különbözik az impotencia az átmeneti merevedési zavaroktól?

Fontos tudni, hogy a merevedési zavar még nem impotencia! Impotenciáról akkor beszélünk, ha egy férfi tartósan (3 hónapja) képtelen nemi aktust kezdeményezni, mert pénisze merevedése ezt nem teszi lehetővé. Ebben az időben egyáltalán vagy csak enyhe merevedése van. Ellenben az impotenciával a merevedési problémák csak időlegesek, alkalomszerűek, hamar elmúlnak. Főleg a túlzott alkoholfogyasztás és stressz és a pszihés okok felelnek érte, míg az impotencia inkább szervi eredetű probléma, betegségekre vezethető vissza.

 

impotencia oka 

Mik az impotencia (Erectilis Dysfunctio) és erekciós problémák okai? 

A merevedési zavar hátterében fizikális és nem fizikális okok is szerepet kapnak, sőt gyakran ezek kapcsolatban is vannak egymással. Előfordulhat, hogy a merevedési zavar egyes betegségek első jele.  A péniszben két hengeres, durva szivacshoz hasonló (barlangos testek) rész, ezek alatt pedig egy, finomabban szivacsszerű struktúra (szivacsos test) található egymással párhuzamosan, melyek a kismedencében erednek és hosszában végigfutnak a hímvesszőben (pénisz, fallosz). A szivacsos testben található a húgycső, amin keresztül a vizelet és az ondó távozik a hímvessző végén. Amikor a férfi szexuálisan felizgul, idegimpulzusok hatására a vér beáramlik ezekbe a hengeres testekbe, ami ezáltal nyugalmi térfogatának többszörösére duzzad. Ez a hirtelen vérbeáramlás kitágítja a szivacsszerű szerkezeteket és létrehozza az erekciót azáltal, hogy a hímvessző kiegyenesedik és megmerevedik.

A merevedési parancs a keresztcsonti csigolyák kilépő idegeinek ingerületére érkezik: ekkor a pénisz artériáinak falában elhelyezkedő izompárnák ellazulnak, ettől a hímvessző átmérője a többszörösére növekszik, a befolyó vérmennyiség megsokszorozódik. Ezzel egy időben beszűkülnek a kikerülő vérutak, a barlangos testek izomkötegei is ellazulnak. Tehát amikor a pénisz fokozatosan megtelik vérrel, a széli részekből induló, körkörösen futó elvezető vénákat a táguló barlangos testek a feszes falhoz nyomják, így nehezül a vér visszaáramlása. Egy idő után a pénisz eléri maximális feszességét, majd (jó esetben) magömlés után játszódik le ugyanez a folyamat visszafelé. 

Milyen gyakori az impotencia, azaz erctilis dysfunctio?

Az irodalmi hivatkozásokként szolgáló Massachusetts-tanulmány során 1290, 40 és 70 év közötti férfit vizsgáltak. Ennek során 52%-nál találtak valamilyen fokú erctilis dysfunctio-t (impotencia).

 • 17,1% enyhe fokú
 • 25,2% közepes fokú
 • 9,6% teljes fokú impotencia

A tanulmány életkor szerinti bontásban, kis kerekítéssel a következőket találta: 40 éves életkorban 40%-ban fordul elő E. D., 50 éves korban 50%-ban, 70 éves korban 70%-ban. A teljes potenciazavar magasabb százalékban fordul elő azoknál a férfiaknál, akik krónikus kísérőbetegségben szenvednek. 

Milyen hatások eredményeképpen alakul ki az impotencia?

A normális erekció során szoros koordináció áll fenn a következő faktorok között:

 • pszichológiai
 • hormonális
 • neurológiai
 • vénás eredetű
 • artériás eredetű

Bármely faktor csökkenése elegendő a merevedési problémák kialakulásához. Cukorbetegség, kardiális betegségek, hipertónia mellé gyakran társul erekciós probléma. Teljes impotencia a kezelt diabéteszes betegek 28%-ában, a kezelt kardiális betegek 39%-ában és a kezelt hipertóniások 15%-ában fordul elő. Perifériás vascularis betegségekben csökken az artériás áramlás, és ez is impotenciához vezet. 

1. Idegrendszeri eredetű impotencia

Az erekció eléréséhez fontos az idegrendszer stimulálása. A legtöbb férfi a látvány alapján kerül izgalmi állapotba, de vannak akik fantáziájuk, elképzelt képek izgatnak fel, továbbá izható lehet egy illat (feromon) is. Ezek mind mind olyan ingerek, melyekért az idegrendszerünk felel, hiszen az közvetíti a vágyainkat, a szexuális ingereket a pénisz artériái és vénái felé. Ha az igedrendszerben már nem alakulnak ki ezek a szexuális ingerek, akkor impotencia alakulhat ki.

2. Hormonális faktorok

A tesztoszteronszint csökkenése a libidónak az észrevehető csökkenéséhez vagy megszűnéséhez vezet. A tesztoszteronszint csökkenésének oka lehet az idősödés, a mozgásszegény életmód, a genetika vagy akár egy gyógyszeres kezelés. Az alkoholelvonó kezelésen részt vevő páciensek 75%-a küzd potenciazavarral. Ez általában pszichés és organikus (neuropátia) tényezők keveredésének köszönhető. A tesztoszteron szintjének kis mértékű csökkenését gyakran nem a here vagy az agyalapi mirigy működésének zavara, hanem stressz vagy depresszió okozza. Ezekben az esetekben a tesztoszteron pótlása nem vezet eredményre. 

3. Artériás eredetű impotencia

Akkor beszélhetünk ilyen típusú impotenciáról, hogyha a péniszben lévő artériák nem szállítanak elegendő vért a merevedés eléréséhez. Impotencia kialakulhat magas vérnyomás, cukorbetegség illetve a péniszt vagy a szeméremcsontot ért sérülések miatt.

4. Vénás eredetű impotencia

Egészséges pénisz esetében, az erekció során a hímvesszőven lévő vénák elzárják a vér kiáramlásának útját, így a pénisz tartósan kemény maradhat. Erectilis Disfunctio esetén a ezek a vénák már nem zárnak rendesen erekció közben és nem tud fennmaradni a merevedés, ami impotenciához vezethet.

5. Más betegésgek, amelyek szintén az impotencia okai között szerepelnek

A cukorbetegség mindkét formája az impotencia gyakori okai közé tartozik: a merevedési zavar a cukorbetegségben szenvedő férfiak körében háromszor olyan gyakori, mint az egésszégesek körében. A merevedési zavar és impotencia kialakulásához az vezethet, hogy cukorbetegségben károsodnak az erek és idegek. 

Az előrehaladott stádiumú prosztatarák is károsíthatja a merevedéshez nélkülözhetetlen ereket és idegeket. A prosztatarák kezelésében alkalmazott besugárzás káros hatással lehet a hímvessző szöveteire, a műtét pedig az erek és idegek működését befolyásolhatja. A prosztatarákot gyakran kezelik gyógyszerekkel, melyek a tesztoszteron hatását semlegesítik. 

A Peyronie-betegség egy olyan ritka betegség, ami a férfi nemi élet zavarát okozza azzal, hogy merevedéskor a hímvessző rendellenes ívben (a hímvesszőben kialakuló hegszövet miatt) behajlik és ez fájdalmat okoz.

6. Pszichés okok

Fiatal férfiak átmeneti erekciós problémái pszichés okokra vezethetők vissza. Idősebb korban szervi okra rakódik rá.Impotencia általában nem alakul ki pszihés okok miatt. 

Mint minden betegségnél, az impotencia esetében is fontos a megelőzés

Az egészséges prosztata és az impotencia elkerülése érdekében nagyon fontos az egészséges életmód betartása. Érdemes odafigyelni a következőkre:

 • táplálkozzunk egészségesen, ne fogyasszunk cukros és zsíros ételeket, amelyek rongálják és elszűkítik az érfalakat. Fontos a sok zöldség, gyümölcs és a keringést javító, érfalat erősítő gyógynövények fogyasztása. 

 • szokjunk le a dohányzásról végleg, hiszen erőteljes érszűkítő hatása nem csak az általános egészségünk rovására megy, hanem a pénisz is egyre nehezebben kap elég vért a megfelelő merevedés eléréséhez, és előbb utóbb impotenciát okozhat. Hosszú távon szinte észrevétlenül gyengíti az érrendszer és a hímvessző állapotát! A dohányzás abbahagyása gyakran a merevedési zavar javulását eredményezi.

 • az alkohol szintén a kerülendő italok között szerepel, hiszen szénhidrátokban gazdag és visszafordíthatatlan idegkárosodást okoz, amely az impotencia kialakulásához is vezethet. A túlzott mértékű alkoholfogyasztás a máj működését is károsítja, amitől a hormonális háztartás felborul, a női nemi hormon (ösztrogén) mennyisége megnő. Az alkohol tompítja a központi idegrendszer működését, így a szexuális teljesítményt is.

 • a kábítószer használat szintén negatív irányba tolja a szexuális életet, mert a központi idegrendszeren fejtik ki hatásukat, és gátolják a szexuális ingerre adott válaszkészséget

 • fogadjuk meg a barátunk tanácsát és sportoljunk rendszeresen, hiszen az impotencia elleni védekezés egyik fő alkotóeleme a rendszeres sportolás. A mozgásszegény életmód nem tesz jót az általános közérzetünknek sem. Azonban figyeljünk oda, mert a túlzásba vitt kerékpározás, lovaglás, evezőpadon történő edzés ér- és idegkárosodást, emiatt pedig merevedési zavar, roszabb esetben pedig impotencia kialakulását okozhatják. 

Természetes élelmiszerek a pénisz egészségének megőrzésére és az impotencia elkerülésére

Számos természetes gyógynövény és élelmiszer lézetik, amelyek az impotencia és a merevedési gondok elkerülésében tudnak segíteni. Fogyasszunk sok magvat és csonthéjasokat (dió vagy a tökmag), melyek rengeteg hasznos zsírsavat tartalmaznak és ezáltal segítenek megőrizni az érfalak rugalmasságát. A gyömbér és a kurkuma főként vérkeringést fokozó hatása miatt érdekes. Az omega-3 zsírsavak fogyasztása javasolt, míg a szőlőmagőrlemény regenerálja és erősíti az érfalakat. A ginszeng- és a ginkgo biloba tartalmú készítmények fogyasztása jótékonyan hat a szexuális életre is. Fogyasszunk sok folyadékot az érrendszer védelme érdekében, amelyek lehetnek galagonya, csipkebogyó vagy csalánlevél teák is.  

Mi a megoldás az impotenciára?

Első körben ha csak pszichés okokra vezethető vissza akkor megoldás lehet azok okainak megszűntetése és a lelki nyugalom biztosítása. Sok sport és megfelelő táplálkozás is segíthet az impotencián. Ha ez sem segít akkor jöhet az orvosi tanácsadás és a szervi okok kivizsgálása. Léteznek különféle táplálék kiegészítő kapszulák az átmeneti merevedési problémák kezelésére és a terápiák is hasznosak lehetnek.

Komolyabb esetekben, orvosi javaslatra a következő kezelések léternek:

 • Hormonkezelés (tesztoszteron hormoninjekció vagy tabletta)
 • Potencianövelő gyógyszer (orvosi vényre kapható sildenafil (Viagra) vagy tadalafil (Cialis) impotencia elleni gyógyszer) vagy vény nélkül kapható potencianövelő étrend kiegészítők használata
 • Prosztaglandin injekció (a péniszbe adott közvetlen injekció)
 • Alprostadil gél (a húgycsőbe fecskendezve segíti elő a merevedés létrejöttét és az impotencia kezelését)
 • Vákum pumpa (szexuális segédeszköz)
 • Érsebészeti beavatkozás (műtét)

 

Lineáris lökéshullám terápia (EDSWT), avagy kezelés a merevedési zavar megszüntetésére

Az EDSWT kezelés biztonságos és hatékony módszer az ér avagy vénás eredetű merevedési zavarok kezelésére, amely visszaadhatja a betegek normális szexuális életet, és lehetővé teszi a spontán intimitást partnerével. Az erekciós problémák kezelésének egyik legjobb módja, hosszú távú eredményekkel. Az akusztikus lökéshullámok sokkoló hullámok, ingadozó nyomásváltozás, magas amplitúdó és a periodicitás hiánya jellemző rájuk. Képesek ideiglenesen átszállítani az energiát a keletkezési helyről távolabbi területekre. Az akusztikus sokk a bőr sérülése nélkül jut a szervezetbe. Az alacsony intenzitású hullámok használata új erek kifejlődését segíti, és nagymértékben javítja a hímvessző vérellátását, ezáltal javítva a merevedés minőségét. A kezelés előnye, hogy az egész hímvesszőt kezeli egy időben, de csak a péniszre hat, nagy esély van tartósan a hímvessző merevedési funkciójának javítására.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Kapcsolódó termékek

Hagyjon egy hozzászólást

0 / 5
4:00